Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Η Βίκυ Σταυροπούλου είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου»

interview

Τα παιδικά του χρόνια: «Όταν ήμουν στην τρίτη γυμνασίου, οι γονείς μου αποφάσισαν ότι πρέπει να αφήσουμε την Μυτιλήνη και να έρθουμε στην Αθήνα για να είμαι κοντά στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, ήμουν πολύ καλός μαθητής… Πήγα στο θρυλικό γυμνάσιο στην Πλάκα, ήμουν με τον Μπέζο, τον Μαχαιρίτσα… Το πρωί πηγαίναμε στο σχολείο και ο γυμνασιάρχης μας κοίταζε στα πόδια και στο κεφάλι, δεν έπρεπε να φοράμε πέδιλα, και το μήκος των μαλλιών επίσης, δεν έφαγα ποτέ αποβολή, ήμουν σπασίκλας»

Η πρώτη του παράσταση: «Ήμουν στη σχολή ακόμα όταν ο Τριβιζάς με πήρε για να παίξω σε μια παράσταση, στη « Ζούγκλα των πόλεων» του Μπρεχτ. Ήμουν ένας ρόλος που έκανε διάφορα στη σκηνή, στη γενική δοκιμή λοιπόν, σε μια σκηνή με σκοτάδι υπολόγισα λάθος τα βήματά μου και βρέθηκα κάτω από τη σκηνή».

Η ζωή του ως… επιχειρηματίας: «Στις αρχές της δεκαετίας του 90 με έψησαν δυο άνθρωποι να συνεταιριστούμε. Και η μάνα μου μου έλεγε “που πας να συνεταιριστείς με ανθρώπους που δεν ξέρεις”. Είναι μια περίοδος που θέλω να την ξεχάσω, έδωσα πολύ χρόνο και ενέργεια σε κάτι που δεν μου απέφερε τίποτα…»

Ο χαρακτήρας του: «Στις πολύ κοντινές μου παρέες, μπορεί να είμαι αστείος. Αλλά γενικά δεν είμαι αστείος άνθρωπος, είμαι μάλλον μουντρούχης, όπως με λέει η Βίκυ…»

Η σχέση του και η συγκατοίκηση με τη Βίκυ Σταυροπούλου: «Γνωριστήκαμε το 1992, ήδη διανύουμε περισσότερα από 20 χρόνια κολλητιλίκι. Όταν ξεκινάς με κάποιος ως φίλος και μετά γίνεσαι πιο φίλος και ακόμα πιο φίλος και μετά γίνεσαι συγκάτοικος και μετά αποφασίζεις να μοιράζεσαι τα πιο σημαντικά πράγματα της ζωής σου μαζί του είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή σου. Μετακόμισα πρώτη φορά στο σπίτι της Βίκυς, τότε στο Περιστέρι, με τους σεισμούς του 1999. Σιγά σιγά το Περιστέρι έγινε η γειτονία μου… Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να ζει όπως του αρέσει και όχι όπως αρέσει στους άλλους ή να τους δίνει λόγο. Η σχέση μου με τη Βίκυ είναι μια πολύ ιδιαίτερη σχέση που δεν μπορεί να αναλυθεί. Χρειάστηκε πολύ καιρός για να πω ότι δεν με νοιάζει πια τι θα πούνε οι άλλοι για μένα».

 

LIFE STORIES 19 JOY S3 from joy tvgreece on Vimeo.