Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μαύρης μπύρας!


Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μαύρης μπύρας. Ένα απολαυστικό μεσημεριανό με κρέας που θα σου αρέσει σίγουρα πάρα πολύ.

Τι θα χρειαστείς

5-6 χοιρινές μπριζόλες φιλέτα χωρίς κόκαλο

Αλάτι και πιπέρι

1 μπουκάλι μαύρης μπύρας

½ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1/3 του φλιτζανιού κέτσαπ

Ελαιόλαδο

¼ του φλιτζανιού νερό

1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο

Πώς θα το φτιάξεις

Σε ένα τηγάνι πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο. Πασπάλισε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μπολ συνδύασε την μπύρα, την κέτσαπ και την καστανή ζάχαρη. Πρόσθεσε τις μπριζόλες με το μίγμα της μπύρας μέσα στο τηγάνι. Άφησε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 40-45 λεπτά. Αφαίρεσε τις μπριζόλες και άφησε την σάλτσα μόνη της μέχρι να πήξει λίγο ακόμα. Σε ένα μικρό κύπελλο συνδύασε μια κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο και ¼ του φλιτζανιού νερό. Ανακάτεψε και πρόσθεσε το μίγμα με το καλαμποκάλευρο μέσα στην σάλτσα. Ανακάτεψε ελαφρά και πρόσθεσε τις μπριζόλες ξανά μέσα στην σάλτσα. Σέρβιρε πάνω από πουρέ ή ρύζι.