Υγιεινό πρωινό με βρώμη, ξηρούς καρπούς, ροδάκινα, βατόμουρα και γιαούρτι!


Σήμερα φτιάχνουμε ένα υγιεινό πρωινό με βρώμη, ξηρούς καρπούς, ροδάκινα, βατόμουρα και γιαούρτι.

Τι θα χρειαστείς

½ του φλιτζανιού τριμμένη καρύδα

3 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένα καρύδια

3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε ψιλοκομμένες φέτες

1 ½ του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης

1 ½ κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενταμιού

1 πρέζα χοντρό αλάτι

1 πρέζα κανέλα

Τριμμένο μοσχοκάρυδο

Για την γέμιση φρούτων

1 κιλό ροδάκινα κομμένα

1 ½ κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Μισό lime στημένο

170γραμ. βατόμουρα φρέσκα

Για το γαρνίρισμα

Γιαούρτι βανίλια

Πώς θα το φτιάξεις

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά πρόσθεσε την καρύδα και ανακάτεψε μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Μετέφερε την καρύδα σε ένα μπολ και σκούπισε το τηγάνι. Επέστρεψε το τηγάνι στην φωτιά και πρόσθεσε μέσα τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Μαγείρεψε μέχρι να πάρουν και αυτά χρώμα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Πρόσθεσε την βρώμη και το λάδι καρύδας και ανακάτεψε ελαφρά. Ψήσε για περίπου 3 λεπτά ακόμη. Μετέφερε το μίγμα βρώμης σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε μέσα στο μπολ το μέλι, το σιρόπι, το αλάτι την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Κάνε ένα καλό ανακάτεμα και άπλωσε το μίγμα πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος. Βάλε το μίγμα στον φούρνο και ψήσε για 15 λεπτά. Βγάλε από τον φούρνο και πρόσθεσε την καρύδα. Άφησε το μίγμα λίγο έξω να κρυώσει. Στην συνέχεια σπάσε το μίγμα σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε τα ροδάκινα, τα βατόμουρα, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν καλά όλα τα υλικά. Μετέφερε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά. Βγάλε από τον φούρνο και ρίξε από πάνω το μίγμα με την βρώμη. Πρόσθεσε το μίγμα ξανά στο ταψί και ψήσε για άλλα 10 λεπτά. Άφησε λίγο να κρυώσει και σέρβιρε με γιαούρτι.