Τσουρέκια γεμιστά από τον Gus!

τσουρέκια Gus

Αν θέλετε αυτό το Πάσχα να ξεχωρίσουν τα τσουρέκια σας, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη μοναδική συνταγή που μοιράζεται μαζί μας ο Gus, ο chef του Joy.

Υλικά:

·      700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

·      1-1/2 κύβος  μαγιάς  40 γρ.

·      200 γρ. γάλα (χλιαρό)

·      120 γρ. βούτυρο

·      180 γρ. ζάχαρη

·      3 μεγάλα αυγά

·      1 κ.γ μαχλέπι κοπανισμένο

Για τη γέμιση

·      2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

·      1 συσκευασία μπισκότα γεμιστά τριμμένα

·      150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη

·      1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση: 

 

Σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτουμε στο βούτυρο το γάλα και τα αυγά χτυπημένα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10 στον γάντζο.

Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Εναλλακτικά μπορούμε να ανάψουμε τον φούρνο για 15 λεπτά, να τον σβήσουμε και να βάλουμε εκει τη ζύμη για να φουσκώσει πιο γρήγορα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία κομμάτια. Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό φύλο μακρόστενο. Το αλείφουμε με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με μπισκότο και τριμμένη κουβερτούρα και το στρίβουμε.

Φτιάχνουμε και τ' άλλα δυο με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια τα πλέκουμε σε κοτσίδα ή τα στρίβουμε ένα ένα, σαν στεφάνι, τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα  και τα αφήνουμε σκεπασμένα να διπλασιαστούν. Το αλείφουμε με διάλυμα αυγού και τα ψήνουμε στους 180οC για 40- 45.