Τριχόπτωση: Πως να την αντιμετωπίσεις!

Τριχόπτωση: Πως να τη σταματήσεις τώρα!

Της Νεκταρίας Καρακώστα

Η αραίωση και η πτώση των μαλλιών δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση. Αφορά και τις γυναίκες και μάλιστα έχει επίσης ισχυρό κληρονομικό υπόβαθρο. Έχει και σε αυτήν την περίπτωση (όπως και στους άνδρες) σχέση με τη γήρανση, καθώς επίσης μπορεί να συνδέεται με διάφορες καταστάσεις υγείας, όπως οι διαταραχές του θυρεοειδούς ή το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε εγκυμοσύνη, κακή διατροφή, αναιμία ή την υπερβολική έκθεση των μαλλιών σε βαφές, πιστολάκι, περμανάντ, προϊόντα styling.

Η κακή ψυχολογία… ρίχνει και τα μαλλιά!

Μια από τις αιτίες της τριχόπτωσης είναι, ενδεχομένως, η κακή ψυχολογική κατάσταση. Η στενοχώρια, το άγχος, το πολύ έντονο στρες και άλλοι ψυχολογικοί παράγοντες, παίζουν ρόλο στην κατάσταση των μαλλιών μας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανδρών και γυναικών που έπειτα από μια μεγάλη στενοχώρια ή μια έντονη περίοδο άγχους είδαν την πυκνότητα των μαλλιών τους να μειώνεται εντυπωσιακά.

Αντιμετώπιση & Πρόληψη

Στις γυναίκες, η τριχόπτωση αντιμετωπίζεται με φάρμακα και με συμπληρώματα διατροφής, αν ωστόσο οφείλεται σε κάποια άλλη κατάσταση όπως π.χ. δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, προτεραιότητα είναι ο έλεγχος της κατάστασης που προκάλεσε την τριχόπτωση. Συσκευές που εκπέμπουν χαμηλά ποσοστά λέιζερ, μπορούν επίσης να βοηθήσουν να δυναμώσει η τρίχα, ενώ μια άλλη επιλογή είναι να μετακινηθούν τρίχες (εμφυτεύματα) σε εξασθενημένες περιοχές.

Προϊόντα κατά της τριχόπτωσης και προϊόντα για τις λεπτές τρίχες μπορούν να βοηθήσουν στην τριχόπτωση, ενώ ειδικά καλλυντικά μπορούν να καμουφλάρουν τις εμφανείς «προβληματικές» περιοχές.

7+1 συμβουλές πρόληψης

• Χρησιμοποιείτε σαμπουάν αναγνωρισμένης μάρκας, αγορασμένο από υπεύθυνο επαγγελματία, όπως ο φαρμακοποιός.

• Αν τα μαλλιά σας έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, ο δερματολόγος θα σας υποδείξει πιθανώς, ειδικό σαμπουάν.

• Μην «ξύνεστε» με τα νύχια όταν λούζεστε. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι απαλές.

• Αποφύγετε το πιστολάκι με καυτό αέρα.

• Αποφεύγετε τα χτενίσματα που «τεντώνουν» την τρίχα.

• Υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή, που να περιλαμβάνει -στις κατάλληλες ποσότητες- όλων των ειδών τις τροφές.

• Για την πρόληψη της τριχόπτωσης και την ενδυνάμωση των μαλλιών σας, χρησιμοποιήστε ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής.

• Αν παρατηρήσετε ξαφνική και έντονη τριχόπτωση καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Δυνατά και υγιή μαλλιά, φωτεινό δέρμα και γερά νύχια

Η πλούσια και γερή κόμη είναι ζητούμενο των περισσότερων γυναικών στις μέρες μας. Τα υγιή μαλλιά ομορφαίνουν το πρόσωπο και αποτελούν βασικό στοιχείο μιας προσεγμένης γυναικείας εμφάνισης. Το καθημερινό styling, ωστόσο, το πιστολάκι, η συχνή αλλαγή χρώματος, καθώς και το στρες, φθείρουν και ατονούν την τρίχα, επηρεάζοντας τη συνολική ποιότητα και εικόνα των μαλλιών.

Το Skin, Nails and Hair είναι η πρόταση της Solgar, της εταιρίας με τα κορυφαία συμπληρώματα διατροφής παγκοσμίως, για την καλή υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Πρόκειται για μια προηγμένη φόρμουλα ειδικά σχεδιασμένη για να παρέχει στον οργανισμό διατροφικά στοιχεία απαραίτητα για τη σύνθεση κολλαγόνου και κερατίνης, όπως οργανικό θείο (MSM), βιταμίνη C, προλίνη, λυσίνη, κιτρικό ψευδάργυρο και χαλκό.

Η βιταμίνη C συμβάλλει στον σχηματισμό κολλαγόνου και τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος, ο ψευδάργυρος βοηθά στη διατήρηση υγιών μαλλιών, νυχιών και δέρματος, ο χαλκός συμβάλλει στον φυσιολογικό χρωματισμό του δέρματος και των μαλλιών, ενώ η προλίνη και η λυσίνη αποτελούν δομικά αμινοξέα της τρίχας.

Το Skin, Nails and Hair παρέχει, λοιπόν, τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να διατηρούνται τα μαλλιά λαμπερά και υγιή, το δέρμα φωτεινό και τα νύχια δυνατά, φροντίζοντας ώστε κάθε γυναίκα να βρίσκει τον πιο λαμπερό εαυτό της!

Μάθετε περισσότερα:

http://www.healthyme.gr/

https://www.facebook.com/healthyme.gr