Το sushi που ντύθηκε burger: Πού μπορούμε να το γευτούμε;

sushi

Το ημερολόγιο έδειχνε 1996, ο Σάκης Ρουβάς τραγουδούσε "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα" και το "The Sushi Bar" γινόταν η πρώτη αλυσίδα ιαπωνικών εστιατορίων στην Ελλάδα με ειδίκευση αποκλειστικά στο σούσι. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε στο Παγκράτι και πολύ σύντομα προστέθηκαν δύο ακόμα, στο Νέο Ψυχικό και στο Παλαιό Φάληρο.

Σήμερα, γιορτάζοντας την επέτειο των 20 χρόνων του, το "The Sushi Bar" προτείνει στους φίλους του ένα υβρίδιο Ανατολής και Δύσης, έναν συνδυασμό γιαπωνέζικης και αμερικανικής γαστρονομίας: Tα sushi burgers!

Πώς ακριβώς το σούσι παίρνει την κλασική μορφή του μπέργκερ; Αντί για στρογγυλά ψωμάκια, το πρωτότυπο αυτό σνακ έχει δύο δίσκους ρυζιού. Κι όσο για το περιεχόμενο ανάμεσα σε αυτούς, το καθορίζουμε εμείς: To Roppongi π.χ. περιέχει σολομό sashimi και καπνιστό, κρεμμύδι, φύτρες φασολιών, ανανά, λόλα, μαγιονέζα, φύκι νόρι και μαύρο σουσάμι. Το Νakano καψαλισμένο τόνο, αβοκάντο, τζίντζερ, φύκια wakame, λόλα, πικάντικη μαγιονέζα, φύκι nori και σουσάμι με γεύση τσίλι.

Όλα τα burgers φτιάχνονται τόσο σε regular όσο και σε mini μέγεθος και αποτελούν την νέα fusion πρόταση που εδώ και μερικές εβδομάδες μετράει εκατοντάδες fans. Αλλά μαζί με αυτά, στον κατάλογο του "The Sushi Bar" συναντάμε και όλα εκείνα τα πιάτα που το έκαναν να γιορτάζει σήμερα 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας, έχοντας καθιερώσει στον αθηναϊκό γευστικό χάρτη μια πρωτότυπη ιδέα.

sushi

 The Sushi Bar (Γεωργίου Βλάχου 48, Ν. Ψυχικό - Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι - Άτλαντος 1, Π. Φάληρο).

https://www.facebook.com/The-Sushi-Bar-200314036683521/?fref=ts