Τορτελίνια με γέμιση τυριού και κρεμώδη σάλτσα με ντοματάκια και σπανάκι!


Τορτελίνια με γέμιση τυριού και κρεμώδη σάλτσα με ντοματάκια και σπανάκι. Ένα νόστιμο μεσημεριανό για αυτούς που λατρεύουν τα ζυμαρικά.

Τι θα χρειαστείς

1 πακέτο τορτελίνια με γέμιση τυριού

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

1 ¼ φλιτζάνια γάλα

½ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

396γραμ. ντοματάκια κομμένα

1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

6 κουταλιές τις σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Κόκκινο πιπέρι για το σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις

Μαγείρεψε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε το για 30 δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια πρόσθεσε το αλεύρι και την σκόνη κρεμμυδιού και μαγείρεψε ανακατεύοντας συνεχώς για ένα λεπτό. Πρόσθεσε σιγά-σιγά το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακάτεψε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι το μίγμα να αρχίσει να σιγοβράζει. Στην συνέχεια πρόσθεσε τα ντοματάκια, το σπανάκι, το βασιλικό και την ρίγανη. Ανακάτεψε και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Μαγείρεψε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει. Έπειτα πρόσθεσε την παρμεζάνα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει. Αφαίρεσε από την θερμότητα. Στράγγιξε τα τορτελίνια και πρόσθεσε τα μέσα στην σάλτσα. Σέρβιρε και καλή σου όρεξη!