Τι τρώει μια διατροφολόγος σε ένα κοκτέιλ πάρτι;

cocktail-party

Μπορεί να κάνεις τη δίαιτά σου μια χαρά όλη την εβδομάδα, αλλά το Σαββατοκύριακο τα πράγματα δυσκολεύουν - ειδικά όταν λαμβάνεις προσκλήσεις για πάρτι. Κάτι ο μπουφές με τα ορεκτικά, κάτι το αλκοόλ που ρέει άφθονο και τα τσιπς που σε περιμένουν σε κάθε γωνία, πόσο να συγκρατηθείς; Επειδή όμως δεν θέλεις να ξυπνήσεις την επόμενη μέρα μέσα στις τύψεις αλλά και ούτε να υπονομεύσεις την προσπάθειά σου, πάρε ιδέες από το τι τρώει μία διατροφολόγος σε ένα κοκτέιλ πάρτι. Η Rachel Beller, διατροφολόγος και συγγραφέας του Eat to Lose, Eat to Win, μοιράζεται τις τεχνικές που τη βοηθούν να μην παρεκκλίνει από το πρόγραμμά της.

Στον μπουφέ

"Αποφεύγω τις αμυλούχες τροφές. Τα τσιπς τορτίγιας δεν είναι απαραίτητα. Μπορώ όμως να φάω όσα λαχανικά θέλω. Αν δεν υπάρχουν πολλά, θα βρω σίγουρα ντοματάκια από τις γαρνιτούρες και θα εμπλουτίσω τη σαλάτα μου. Θα φάω επίσης τέσσερις γαρίδες χωρίς σος. Περιορίζομαι στις δύο κουταλιές της σούπας χούμους, γουακαμόλε ή σάλσα" προτείνει.

Στους δίσκους 

"Δεν τρώω ποτέ τα ψωμάκια ή τις πίτες, αφού σε γεμίζουν με τουλάχιστον 100 θερμίδες. Επιτρέπω στον εαυτό μου δύο μερίδες πρωτεϊνης - οι τέσσερις θερμίδες μετρούν ως μία. Αν το ταρτάρ τόνου δεν έχει μαγιονέζα, είναι μία πολύ καλή επιλογή. Και τα κεμπάπ είναι καλά".