Τι να τρως το μεσημέρι για να χάσεις κιλά


Το μεσημέρι είτε τρως το γεύμα σου στο σπίτι είτε στο γραφείο, θέλεις να χορτάσεις και να απολαύσεις ένα απολαυστικό φαγητό που θα σου δώσει ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα. Πως θα το καταφέρεις αυτό, όμως, χωρίς να ξεφύγεις από τη δίαιτά σου;

1.Νερό: Μην ξεχνάς να πίνεις νερό όλη μέρα αλλά και πριν το μεσημεριανό σου. Κάποιες φορές μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα με αποτέλεσμα να τρώμε σνακ ή περισσότερη ποσότητα στο μεσημεριανό γεύμα.

2.Πόσες θερμίδες: Το μεσημεριανό σου γεύμα πρέπει να περιέχει 300 με 600 θερμίδες . Βρες ελαφριές διαιτητικές συνταγές των 400 θερμίδων για να απολαμβάνεις νόστιμα γεύματα που δεν παχαίνουν.

3.Μαγείρεψε: Ακόμα κι αν λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι, είναι προτιμότερο να ετοιμάσεις ένα γεύμα την προηγούμενη μέρα και να το πάρεις μαζί σου σε ταπεράκι στο γραφείο. Τα έτοιμα γεύματα, ακόμα και οι σαλάτες, περιέχουν κρυφές θερμίδες και λιπαρά που μπορεί να καταστρέψουν τη δίαιτά σου.

4.Ο σωστός συνδυασμός: Ένα υγιεινό μεσημεριανό πρέπει να περιλαμβάνει φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, για να χορτάσεις και να έχεις την απαραίτητη ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα.

5.Θέλεις γλυκό: Γιατί να μην απολαύσεις και μια γλυκιά λιχουδιά μετά το μεσημεριανό σου; Ένα γλυκό 60 θερμίδων, όπως ένα μικρό brownie ή ένα cup cake, θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου για γλυκό χωρίς να σου προσθέσει κιλά!