Τι να κάνεις εάν ερωτευτείς τον κολλητό σου και πώς να του το πεις

Φίλος + εξωτευμένη

Τι μπορείς να κάνεις σε αυτή την άβολη περίπτωση

Μπορεί να είστε παιδικοί φίλοι ή να κάνετε πολύ παρέα επειδή είστε συμφοιτητές, είτε γνωρίζεστε από παιδιά είτε όχι υπάρχει η πιθανότητα κάποια στιγμή να δεις τον καλύτερο σου φίλο διαφορετικά, όπως και εκείνος άλλωστε. Ούτως ή άλλως, υπάρχουν πολλές ιστορίες ζευγαριών που ξεκίνησαν ως φίλοι και στη συνέχεια ανέπτυξαν συναισθήματα.

Εάν σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο ή σου συμβαίνει αυτή την περίοδο τότε θα γνωρίζεις πόσο περίεργα και μπερδεμένα σε έκανε να νιώσεις καθώς εκτιμάς τον φίλο σου και δεν θέλεις να χαλάσεις τη φιλία σας. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις εάν βιώνεις μία παρόμοια περίσταση.

1 -Ό,τι και αν γίνει μην του το πεις. Τουλάχιστον μέχρι να είσαι 100% σίγουρη για τα συναισθήματα σου, όταν βεβαιωθείς ότι δεν είναι μία παρόρμηση, προσπάθησε να οργανώσεις τι θα πεις για να τα πεις με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

2 -Κράτα το για τον εαυτό σου. Όσο και εάν θέλεις να το μοιραστείς με τους υπόλοιπους φίλους σου, το να διαδοθεί κάτι τέτοιο και να φτάσει στα αυτιά του από λόγια τρίτων και το μυστικό σου θα είναι ασφαλές.

3 -Να είσαι ειλικρινής. Στο τέλος της ημέρας το μόνο που θα θέλεις πραγματικά είναι να του πεις την αλήθεια για το πώς αισθάνεσαι. Ακόμα και εάν δεν ανταποδώσει, εάν είναι αληθινός φίλος σου, θα δείξει κατανόηση και θα σου αποκλείσει την ελπίδα προσπαθώντας να μείνετε φίλοι.

Πώς να του το πεις:

Φρόντισε να του ξεκαθαρίσεις ότι δεν υπάρχει καμία πίεση για να είναι τα αισθήματα αμοιβαία.

Πήγαινε το σιγά σιγά και μην του δώσεις πολλές πληροφορίες που δεν μπορεί να διαχειριστεί απότομα.

Άκου προσεκτικά αυτά που σου λέει και απαντάει.

Επικεντρώσου στο πόσο εκτιμάς τη σχέση που έχετε και πόσο νοιάζεσαι για εκείνον και τη φιλία σας.

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας