Τι να κάνεις, αν το παιδί σου ζητάει συνέχεια γλυκό

παιδί γλυκό

Συχνά έρχομαι αντιμέτωπη με αγανακτισμένες μαμάδες που αρχίζουν τον εξής μονόλογο: «Δεν πάει άλλο… Δεν γίνεται να τρώει συνέχεια γλυκά… Πώς θα του τα κόψω; Τα κρύβω αλλά τα ξετρυπώνει… Έρχεται ένας άνθρωπος και γίνομαι ρεζίλι, δεν έχω τίποτα να τον κεράσω…». Γράφει η Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.

Τα γλυκά είναι το μόνιμο άγχος της μητέρας για το παιδί. Και οι μητέρες, είτε βγάζουν τον Χίτλερ από μέσα τους προκειμένου να απαγορεύσουν το γλυκό στο παιδί είτε παραδίδουν τα όπλα! Τίποτα από τα δύο δεν είναι η λύση… Ούτε η άγνοια αλλά ούτε και η απαγόρευση. Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε απαγορεύσει κάτι στο παιδί σας, τι καταφέρατε; Να το θελήσει περισσότερο! Το απαγορευμένο είναι το πιο επιθυμητό ακόμη και για τους ενήλικες, πόσο μάλλον για τα παιδιά.

Ως γονείς, πρέπει να λειτουργήσετε ως πρότυπα για τα παιδιά και να τους περάσετε το μήνυμα ότι τα γλυκά καταναλώνονται σε συγκεκριμένες περιστάσεις και όχι σε καθημερινή βάση. Διδάξτε στα παιδιά τους κανόνες της υγιεινής διατροφής και χρησιμοποιήστε φρούτα για καθημερινό επιδόρπιο. Το φρούτο μπορεί να καλύψει την επιθυμία για γλυκιά γεύση τόσο του παιδιού όσο και τη δικιά σας!

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr