Τι κοινό έχει μια μελιτζάνα με το τσιγάρο και πώς το άτμισμα θα αλλάξει τη ζωή σου!

Τι κοινό έχει μια μελιτζάνα με το τσιγάρο και πώς το άτμισμα θα αλλάξει τη ζωή σου!

Σοκ! Οι μελιτζάνες περιέχουν νικοτίνη! Το ήξερες; Ούτε εμείς! Μας το έμαθαν οι… Melitzanistas  στα πλαίσια ενημέρωσης  για την δική τους επανάσταση του "ατμίσματος" και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ποιοι όμως είναι αυτοί οι « Μelitzanistas » και ποιος είναι ο σκοπός τους;

Είναι μια ομάδα χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου που θέλησε να αναδείξει ότι το άτμισμα είναι το ασφαλέστερο υποκατάστατο του τσιγάρου και μέρος μίας ολοκληρωμένης και πιο υγιεινής διαχείρισης της εξάρτησης από την νικοτίνη. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι στιγμής χιλιάδες χρήστες έχουν δει και  και κοινοποιήσει το πανέξυπνο χιουμοριστικό βίντεο “Πανικός, η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη!”, το οποίο διακωμωδεί την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου παρομοιάζοντας το με την μελιτζάνα  (που σύμφωνα με το "The New England Journal of Medicine" περιέχει και αυτό στοιχεία νικοτίνης) κι  έχει κάνει το γύρω του διαδικτύου.

Δεκάδες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι το καλύτερο με διαφορά σε σχέση με όλα τα υποκατάστατα του τσιγάρου που υπάρχουν στην αγορά, από τις τσίχλες και τα αυτοκόλλητα νικοτίνης μέχρι τα ρινικά σπρέι και το βελονισμό, ενώ υπολογίζεται πως αν το 3% των καπνιστών στρέφονταν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μέσα σε ένα φάσμα μιας 20ετιας θα σώζονταν περίπου 1 εκατομμύριο ζωές !

Είτε θέλεις να κόψεις το κάπνισμα αποτελεσματικά είτε  απλά να δοκιμάσεις κάτι λιγότερο καταστρεπτικό για την υγεία σου σε σχέση με το τσιγάρο, είναι βασικό να έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις κάτι αποτελεσματικό αλλά πολύ πιο υγιεινό.

Η ομάδα «melitzanistas» άνοιξε τον διάλογο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπό την ομπρέλα της γνωστής εταιρίας NOBACCO που μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες εγκαινίασε νέα επιστημονική συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μάθε σήμερα για το «κίνημα των melitzanistas» καθώς και 10 αλήθειες για το ηλεκτρονικό κάπνισμα!

Δες το βίντεο  “Πανικός, η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη!”