Τι κάνουν σήμερα οι...Ο.P.A;


Ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της δεκαετίας του ’90, με δεκάδες επιτυχίες και πρωτότυπα για την εποχή videoclip, με σπουδαίες συνεργασίες, όπως αυτή με τη Χαρούλα Αλεξίου.

Οι OPA (από τα αρχικά των λέξεων Oppressive People Attack) ήταν το πρώτο ελληνικό συγκρότημα με hip hop επιρροές, που κατάφερε να αλλάξει τα τότε δεδομένα της δισκογραφίας, να εισάγει νέο ήχο και να αγαπηθεί, στην αρχή από στόμα σε στόμα.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τους Γιώργο Γκικοδήμα και Γιάννη Ευσταθίου, που από το 1990 έως το 1996 κυκλοφόρησαν 4 δίσκους με μεγάλες επιτυχίες, όπως το «Κορόιδο - Εντάξει», «Το κομπολόι», «Μες στα δυο της μάτια» (μαζί με την Χάρις Αλεξίου) και το «Η καρδιά μου» (που «θυμήθηκε» με μεγάλη επιτυχία ο Γιώργος Μαζωνάκης πριν από λίγο καιρό).

Οι ηλεκτρονικοί ήχοι που «έδεσαν» με το hip hop αποχαιρέτισαν τη δισκογραφία το ’96, ο Γιώργος Γκικοδήμας συνέχισε την πορεία του στη μουσική με live εμφανίσεις σε διάφορα rock stages της Αθήνας, ενώ ο Γιάννης Ευσταθίου δεν συνέχισε – ενεργά – τουλάχιστον στον χώρο της μουσικής.

Τους θυμηθήκαμε σήμερα το πρωί ακούγοντας μια παλιά κασέτα (ναι, έχουμε ακόμη κασετόφωνα και καθόλου δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτό..!).

Ο Γιώργος Γκικοδήμας σήμερα

Παλιός δίσκος των O.P.A

Γιάννης Ευσταθίου (μπροστά), Γιώργος Γκικοδήμας (πίσω)

Από πρόσφατο live του Γιώργου Γκικοδήμα