Τι έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη την Πρωτοχρονιά!


Παρά το γεγονός πως όλοι πίστευαν ότι η Αλίκη είχε πρόβλημα με τον χρόνο , η ιδία είχε φροντίσει να τον κάνει σύμμαχο της. Για αυτό, κάθε Πρωτοχρονιά γιόρταζε μαζί με το κοινό στα κανάλια της αλλαγή του. Άλλωστε ήταν και η πρώτη προτίμηση των καναλιών για τα γιορταστικά προγράμματα. Γιατί κάθε γιορτή ήταν συνδεδεμένη με την Αλίκη. Γιορτή και Αλίκη ήταν δυο λέξεις που πήγαιναν μαζί. Ας θυμηθούμε μερικές τηλεοπτικές πρωτοχρονιές της εθνικής μας σταρ.

 Του Λευτέρη Λαμπράκη 

Πρώτη φορά που η Αλίκη εμφανίστηκε εορταστικά στην τηλεόραση ήταν τα Χριστούγεννα του 1968. Ήταν έγκυος και το γύρισμα έγινε στο σπίτι της, με δημοσιογράφο τον Άλκη Στέα. Εκεί εμφανίζεται με τον σύζυγο της Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Να σημειώσουμε ότι έχει καταγράφει ως η πρώτη εξωτερική μετάδοση που έγινε στην ελληνική τηλεόραση.

Το 1973 εμφανίζεται στην κρατική τηλεόραση με τον γιο της Γιάννη να δίνουν ευχές μέσα από το καμαρίνι της για το 1974.

Στην κρατική τηλεόραση εμφανίζεται επίσης το 1986, στην εορταστική εκπομπή του Διονύση Σαββόπουλου, "Ζήτω το ελληνικό τραγούδι". Εκεί σαν αιώνια μαθήτρια τραγουδά με τον οικοδεσπότη το γκρίζο γατί μαζί με την συννεφούλα.

Το 1987 παίρνει μέρος σε άλλο ένα εορταστικό πρόγραμμα μαζί με τον Γιάννη Πάριο. Απαστράπτουσα βρίσκεται στον χώρο που αγάπησε πιο πολύ, το θέατρο της. Εκεί θα τραγουδήσει μαζί με τον Πάριο και το imagine του john lennon

Στο σόου "89 συν 1" θα υποδεχτεί τον καινούριο χρόνο με τον τελευταίο σύντροφο της Κώστα Σπυρόπουλο, θα τραγουδήσει τα κάλαντα και θα θυμίσει στο κοινό της μεγάλες επιτυχίες .

Τον Δεκέμβριο του 1995 θα εμφανιστεί στην εκπομπή του Βλάσση Μπονάτσου για να δώσει ένα εορταστικό τόνο και λίγο από τη λάμψη της .

Τα ίδια Χριστούγεννα θα δώσει για τελευταία φορά τις ευχές της σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η Αλίκη πάντα για τους έλληνες συμβόλιζε την ελπίδα και την ίδια τη ζωή. Έγινε το ίνδαλμα και ο θρύλος που παραμένει ακμαίος και ζωντανός ακόμη και μετά τον θάνατο του. Ήταν η υπόσχεση της αιώνιας νεότητας και το χαμόγελο μας.

RETRO 08 JOY XMAS from joy tvgreece on Vimeo.