Τα 5 λάθη που κάνεις όταν προσπαθείς να καλύψεις τα σπυράκια σου


Τι λάθη κάνεις στο μακιγιάζ σου προσπαθώντας να καλύψεις τα σπυράκια σου;

Ανεξάρτητα με το εάν τα μαλλιά σου είναι ωραία ή εάν το outfit σου είναι υπέροχο, ένα σπυράκι μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία σου αλλά και να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση σου και αυτό είναι κάτι που όλες ξέρουμε. Πέρα από το ότι μας ενοχλεί και μόνο που τα βλέπουμε, εξίσου ενοχλητικό είναι το ότι δεν μπορούμε εύκολα να τα καλύψουμε με το μακιγιάζ μας.

Πέρα από το ότι τα σπυράκια μπορούν να εμφανιστούν σε όλα τα μεγέθη και τα σχήματα υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε προσπαθώντας να τα καλύψουμε με επιτυχία καταλήγοντας όμως να «χειροτερεύουμε» την κατάσταση της επιδερμίδας μας, ποια είναι αυτά;

Δεν δίνεις χρόνο στο σπυράκι να ιαθεί πριν το καλύψεις με μακιγιάζ. Το να βάζεις πολύ make up πάνω στο σπυράκι σου δεν κάνει μόνο αυτό που θέλεις να κρύψεις πιο φανερό αλλά και επιβαρύνει την επιδερμίδα του προσώπου σου καθώς το make up κλείνει τους πόρους και δεν της επιτρέπει να αναπνεύσει.

Δεν χρησιμοποιείς καθαρά πινέλα. Το να μην καθαρίζεις τακτικά και σωστά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιείς μπορεί να επιβαρύνει την επιδερμίδα σου λόγω των βακτηρίων και μικροβίων και να κάνει την ακμή σου ακόμα χειρότερα.

Δεν ενυδατώνεις αρκετά την επιδερμίδα σου. Ακόμα και εάν δεν έχεις κάποιο σπυράκι να σε «βασανίζει», η ενυδάτωση του προσώπου σου πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα πριν ξεκινήσεις να εφαρμόζεις το make up σου.

Δεν χρησιμοποιείς την κατάλληλη απόχρωση concealer. Έτσι όπως επιλέγεις την απόχρωση του make up και του concealer για το δέρμα σου έτσι χρειάζεται και η κατάλληλη απόχρωση concealer για να καλύψεις τα σπυράκια σου. Διάλεξε ένα concealer που είναι λίγο πιο σκούρο από τον τόνο της επιδερμίδας σου έτσι ώστε να μπορείς να «καμουφλάρεις» επιτυχώς το σπυράκι σου.

Βάζεις επάνω του πολύ make up. Αρχικά πρέπει να είσαι σίγουρη πως η επιδερμίδα σου είναι ενυδατωμένη σε εκείνο το σημείο στη συνέχεια άπλωσε το make up σου, όχι υπερβολές στο σημείο, και χρησιμοποίησε ένα flat πινέλο για να ταμπονάρεις την περιοχή, έπειτα συνέχισε να βάζεις make up και στην κάθε στρώση ταμπόναρε το σημείο μέχρι να μην φαίνεται πλέον.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας