Τα 5 πρώτα πράγματα που κάνουν εντύπωση σε ένα σπίτι


Τι παρατηρούν πρώτα όσοι μπαίνουν σ’ ένα σπίτι;

Η πρώτη εικόνα ενός χώρου αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας, ισχυρίζονται οι ψυχολόγοι. Την ίδια άποψη μοιράζονται και διάφοροι interior designers, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν 5 πράγματα σ’ ένα σπίτι που αποκαλύπτουν τη ψυχολογία και τον χαρακτήρα μας. Κι αυτά είναι που κάνουν και την πρώτη εντύπωση σ’ έναν καλεσμένο.

Ποια είναι αυτά;

Η είσοδος
Η πρώτη εικόνα ενός σπιτιού έρχεται από την είσοδό του, δηλαδή το δωμάτιο του σπιτιού στον οποίο υποδεχόμαστε κόσμο. Είναι σημαντικό, επομένως, ο χώρος αυτός υποδοχής να είναι κατ’ αρχάς, καθαρός και τακτοποιημένος. Αν θέλετε να την ανανεώσετε και να την κάνετε να δείχνει πιο φιλόξενη, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους με θερμά χρώματα, όπως το κίτρινο ή το πορτοκαλί, ενώ μπορείτε να προσθέσετε έναν καθρέφτη για να δημιουργήσετε την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος και πιο φωτεινός.

Η μυρωδιά των χώρων
Διασφαλίστε τη φρεσκάδα και τη καθαριότητα του χώρου σας, φροντίζοντας να μυρίζει όμορφα. Η μυρωδιά, εξάλλου, δημιουργεί μια κατάσταση εφορίας και ευχάριστα συναισθήματα στους καλεσμένους σας. Μπορείτε, λοιπόν, να τοποθετήσετε στο καθιστικό σας αρωματικά κεριά με μυρώδιες βανίλιας ή  λουλουδιών ή αρωματικά στικ.

Η τάξη
Το πόσο τακτοποιημένος είναι ο χώρος σας, ορίζει και το πόσο καλή εντύπωση θα κάνει στους καλεσμένους σας. Εξάλλου, σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να καθίσει άνετα σ’ ένα χώρο ο οποίος είναι γεμάτος πράγματα πεταμένα δεξιά κι αριστερά; Μπορείτε, λοιπόν, να αγοράσετε καλάθια που θα τα χρησιμοποιείτε ως αποθηκευτικούς χώρους, μέσα στα οποία μπορείτε να μαζέψετε περιοδικά, παπούτσια και άλλα πράγματα, και να τα τοποθετήσετε δίπλα στον καναπέ σας ή κάτω από το τραπεζάκι σας.

Το λευκό στους τοίχους
Σύμφωνα με πολλούς interior designers, οι αποχρώσεις του λευκού είναι οι πιο «φιλόξενες», καθώς δημιουργούν την αίσθηση του φωτεινού και φιλικού περιβάλλοντος. Αν  πάλι δεν θέλετε να βάψετε λευκούς τους τοίχους του σπιτιού σας, μπορείτε να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα με τον σωστό φωτισμό.

Δημιουργείστε κλίμα φιλοξενίας
Αν φιλοξενείτε κόσμο στο σπίτι σας, φροντίστε να τον κάνετε να νιώσει …σαν το σπίτι του! Στρώστε όμορφα το κρεβάτι στο οποίο θα κοιμηθούν ο καλεσμένος ή οι καλεσμένοι σας, φροντίστε να έχουν καθαρές πετσέτες και μαλακά μαξιλάρια.

Διάβασε περισσότερα θέματα στο : Unique By Ermes

 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μα