Τα 3 μυστικά για ένα ευχάριστο πρωινό ξύπνημα

wakeup

Οι Ιάπωνες μας δείχνουν τον "μαγικό" τρόπο για να γίνουμε και εμείς πρωινοί τύποι

Σε έναν ιδανικό κόσμο η πρωινή μας ρουτίνα θα έπρεπε να είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε η σκέψη να αποχωριστούμε το κρεβάτι μας να μην μας ενοχλεί. Οι περισσότερες από εμάς αφού ξυπνήσουμε έχουμε είτε να φτιάξουμε πρωινό και να ετοιμάσουμε τα παιδιά για το σχολείο είτε να συγυρίσουμε το σπίτι είτε και όλα αυτά μαζί. Συνεπώς, έχουμε ήδη κουραστεί πριν καν φύγουμε από το σπίτι μας για τη δουλειά και τις υποχρεώσεις μας. Για αυτό λοιπόν, αν θέλετε πραγματικά να ερωτευτείτε τα πρωινά σας, είναι σημαντικό να καλλιεργήσετε συνήθειες που θα σας κάνουν να νιώθετε όμορφα ήδη από τις πρώτες ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα και συγγραφέα του βιβλίου «Awakening your Ikigai», η αξιοποίηση της μαγείας του ηλιοβασιλέματος είναι τόσο απλή όσο το να δημιουργείτε συνήθειες που αντικατοπτρίζουν τον σκοπό της ζωής σας. Ακόμα κι αν ξέρετε όμως ποιος είναι ο σκοπός αυτός, ξέρετε σίγουρα τι σας κάνει πραγματικά χαρούμενες. Αν εντάξετε αυτές τις μικρές συνήθειες που κάνουν την ψυχή σας να χαμογελάει εντός της πρωινής ρουτίνας, τα πρωινά σας θα είναι διαφορετικά. Όλα είναι θέμα διάθεσης. Συνεπώς, αν θεωρείτε ότι σας χαροποιεί να πατάτε αναβολή στο ξυπνητήρι, ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες.

Ο Ken Mogi μοιράζεται μαζί μας 3 μυστικά των Ιαπώνων για να ξυπνάμε εύκολα και ευχάριστα το πρωί:

1. Ακούστε το σώμα σας

Σε αυτό το βήμα δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας κάνει πραγματικά χαρούμενες και αφιερώστε 10 λεπτά. Αγαπάτε να ακούτε μουσική; Να χορεύετε; Να κάνετε γιόγκα; Να πηγαίνετε βόλτα στο πάρκο δίπλα από το σπίτι σας; Να διαβάζετε το βιβλίο σας; Διαλέξτε τι σας αρέσει και απλά κάντε το. Δεν υπάρχει πιο ωραίο ξεκίνημα μέρας από το να κάνετε αυτό που αγαπάτε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr