Τα 10 όνειρα που βλέπεις όταν έχεις άγχος και τι σημαίνουν

όνειρα

Όταν ο ύπνος μετατρέπεται σε βασανιστήριο

Ο ύπνος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας, καθώς μας ξεκουράζει και μας ηρεμεί ψυχικά και σωματικά. Για να επιτύχουμε τη μέγιστη χαλάρωση θα πρέπει να συμπληρώνουμε καθημερινά 8 ώρες απερίσπαστου ύπνου.

Τι κάνουμε όμως, όταν ο ύπνος διακόπτεται από έντονα όνειρα, προκαλώντας μας πανικό στη μέση της νύχτας; Ο λόγος που μας συμβαίνει αυτό είναι πιθανότατα το έντονο στρες και το άγχος. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα όνειρα που βλέπουμε είναι κοινά με όλους όσοι βρίσκονται σε ίδια συναισθηματική φόρτιση.

Συγκεντρώσαμε τα 10 πιο συχνά όνειρα που βλέπουμε σε περιόδους άγχους αλλά και τι σημαίνουν.

1. Μας πέφτουν τα δόντια

Ένα από τα πιο συνηθισμένα όνειρα που βλέπουμε σε έντονα στρεσογόνες περιόδους είναι ότι μας πέφτουν τα δόντια. Επειδή τα δόντια βρίσκονται στο πρόσωπο, όταν βλέπετε ότι σας πέφτουν, πιθανότατα αισθάνεστε φόβο για μια πιθανή απόρριψη. Μία άλλη εκδοχή είναι ο φόβος που πιθανότατα έχετε να μην ντροπιαστείτε ή εκτεθείτε σε μία συγκεκριμένη περίσταση.

2. Γυμνοί σε δημόσια θέα

Το όνειρο αυτό μπορεί να σημαίνει ότι φοβάστε μην σας βρουν κάποιο ελάττωμα. Επίσης, ότι φοβάστε μη ντροπιαστείτε ή εκτεθείτε στην προσπάθεια να γίνετε κάποιος άλλος. Ακόμα, αντικατοπτρίζει περισσότερο κοινωνικές ανησυχίες.

3. Σας κυνηγούν

Ένας πραγματικός εφιάλτης! Βλέπετε στον ύπνο σας ότι σας κυνηγούν και ξαφνικά έχετε ξεχάσει πώς να τρέχετε ή τα πόδια σας μετακινούνται πολύ αργά. Μία ερμηνεία είναι ότι οι ενέργειές σας στο όνειρο δείχνουν πώς θα ενεργούσατε σε μια πραγματική κατάσταση πίεσης. Δείχνει, επίσης, ότι στην πραγματικότητα, έχετε την τάση να τρέχετε να γλιτώσετε από τις ευθύνες και τις πιέσεις αντί να τις αντιμετωπίσετε. Αναρωτηθείτε από ποιόν «τρέχετε να κρυφτείτε», ποιος σας κυνηγάει, ώστε να κατανοήσετε καλύτερα την αιτία του άγχους σας.

4. Ξεχάσατε κάτι σημαντικό

Μία πιθανή αιτία του συγκεκριμένου ονείρου είναι ότι αισθάνεστε ένα αφόρητο άγχος στη ζωή σας. Ακόμη, ότι ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα και τις ανάγκες πολλών άλλων ανθρώπων. Η σπουδαιότητα του ονείρου και τα επίπεδα του άγχους σας εξαρτώνται από το πόσο σημαντικό είναι αυτό που ξεχάσατε.

Διάβασε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας