Τα 8 πράγματα στο σπίτι σου που θα κάνουν έναν καλεσμένο να νιώσει άσχημα

mess

Τι μπορεί να τρομάξει τους καλεσμένους σου;

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι μπορεί να παρατηρούν όσοι μπαίνουν στο σπίτι σου; Και μπορεί η οικογένεια ή οι φίλοι σου να έχουν συνηθίσει λίγο με την ακαταστασία σου, αλλά αυτό σίγουρα δεν τους κάνει να νιώθουν άνετα, πόσω μάλλον εκείνοι που μπαίνουν στο σπίτι σου πρώτη φορά και δεν σε γνωρίζουν τόσο καλά.

Η ακαταστασία, βεβαίως, μπορεί να είναι ένα πράγμα, γιατί υπάρχουν και πολλά ακόμα που μπορούν να κάνουν τους καλεσμένους στο κυριολεκτικά να …τρομάξουν!

Ποια είναι αυτά;

  • Τα άπλυτα πιάτα που έχουν γίνει στοίβα στον νεροχύτη: Οι περισσότεροι από εμάς φροντίζουμε να πλένουμε αμέσως τα πιάτα μας μετά το φαγητό. Κάποιοι μπορεί να τα αφήνουμε για την επόμενη μέρα. Όμως πιάτα μισογεμάτα με αποφάγια και παρατημένα στον νεροχύτη για περισσότερες από δύο μέρες, είναι κάτι που προκαλεί …σιχαμάρα.
  • Η τουαλέτα δεν είναι καθαρή: Το μέρος στο οποίο καταφεύγουμε για την καθαριότητα του σώματός μας – και τις ανάγκες μας- δεν μπορεί να είναι βρώμικο. Και όπως πολλοί έχουν επισημάνει, «από την εικόνα του μπάνιου, μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα για την εικόνα που επικρατεί σε όλο το νοικοκυριό».
  • Η σκόνη έχει καλύψει τα πάντα: η συσσωρευμένη σκόνη είναι αυτή που θα δώσει στους καλεσμένους σας να καταλάβουν ότι έχεις πάρει ρεπό από τις δουλειές του σπιτιού. Ράφια, πάγκοι, διακοσμητικά, κορνίζες κ.ά δεν πρέπει να μένουν για πολύ χωρίς να τα ξεσκονίσεις.
  • Τα άπλυτα είναι παντού πεταμένα στο σπίτι: Το καλάθι με τα άπλυτα έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό, ωστόσο αν δεν το χρησιμοποιείς και διάφορες γωνιές που σπιτιού είναι γεμάτες με ρούχα πεταμένα σε στοίβες, τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα.
  • Οι τρίχες από τα κατοικίδια έχουν καλύψει τον καναπέ σου: Είναι ωραίο πράγμα να μοιράζεσαι τη στέγη σου μ’ ένα κατοικίδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διασφαλίσεις ότι το σπίτι θα παραμένει καθαρό τόσο για εσένα και τους καλεσμένους όσο και για το ζωάκι σου. Το ίδιο προσεχτική θα πρέπει να είσαι και με την άμμο της γάτας σου, να την αλλάζεις ώστε να είναι καθαρή αλλά και με τη μαξιλάρα του σκύλου σου που δεν χρειάζεται να είναι μέσα στη μέση του σαλονιού.
  • Υπάρχει παντού ακαταστασία: Ένα σπίτι στο οποίο όλα είναι άνω κάτω δεν είναι καθόλου φιλόξενο για έναν καλεσμένο, θα τον κάνεις να νιώσεις άβολα αν θα πρέπει να μετακινήσει στοίβες από χαρτιά, ρούχα ή οτιδήποτε άλλο απλά για να κάτσει κάπου.
  • Ο χώρος μυρίζει: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα του σπίτιού σου, να αερίζεις καθημερινά, να χρησιμοποιείς αρωματικά κεράκια, να καθαρίζεις καθημερινά με απολυμαντικό. Δεν είναι καθόλου ωραίο να μπαίνουν οι καλεσμένοι σπίτι σου και να πρέπει να κλείσουν τη μύτη τους.
  • Να υπάρχουν στον χώρο πολύ προσωπικά αντικείμενα ή φωτογραφίες: Ό,τι συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα, μένει στην κρεβατοκάμαρα. Αυτό σημαίνει ότι μαζεύουμε εσώρουχα, sex toys και γυμνές φωτογραφίες από τους κοινόχρηστους χώρους.