Τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά για να πας διακοπές - Μέρος 1ο

Photo by Alexandre Chambon on Unsplash

Το καλοκαίρι είναι συνδυασμένο με τα ελληνικά νησιά. Όλα τα νησιά γεμίζουν κόσμο που κατακλύζει τις παραλίες τους, όμως κάποια λόγω του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα τους προσελκύουν ακόμα περισσότερο κόσμο, γιατί ποιος δεν θέλει να αλλάξει παραστάσεις και να διασκεδάσει; Έτσι, τα γραφικά σοκάκια των νησιών αυτών γεμίζουν με διαφορετικό κόσμο που περιμένει να τα εξερευνήσει. Παρακάτω θα βρεις το πρώτο μέρος του οδηγού μας με τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας, για να προετοιμάσεις τις διακοπές σου.

Μύκονος

Το νησί των ανέμων είναι σίγουρα ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς και αποτελεί σταθερή επιλογή για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Η Μύκονος θεωρείται το νησί της διασκέδαση, με διαφορετικά πάρτι να γίνονται σε κάθε γωνία του, από το Super Paradise μέχρι τα κοσμοπολίτικα Ματογιάννια.

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη και το ηλιοβασίλεμα στην Οία προσελκύουν εκατοντάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι. Το βραχώδες νησί με τα εντυπωσιακά μέρη και τη σύγχρονη κοσμοπολίτικη ζωή αποτελεί σταθερή αξία. Οι περισσότεροι που το επισκέπτονται θέλουν να ξαναγυρίσουν γρήγορα!

What a view ! 💙🇬🇷

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀NIKOS SAPERAS (@sprs_) on

Πάρος

Ένα νησί που είναι συνδυασμένο με τις πρώτες ενήλικες διακοπές, αφού οι περισσότεροι το επιλέγουν για τις πρώτες τους διακοπές μετά το σχολείο, αλλά και ένα νησί που διαλέγουν όσοι θέλουν να κάνουν διακοπές γεμάτες διασκέδαση. Με τα μπαρ της Νάουσας και της Παροικιάς να σφύζουν από ζωή κάθε βράδυ, η Πάρος είναι σίγουρα ένα ιδανικό νησί για κοσμοπολίτικες διακοπές.

where the fish arrives fresh at your table 🐟

A post shared by @ mihail_v on

Σκιάθος

Μπορεί η Σκιάθος φέτος να έχει την τιμητική της, όμως πάντα ήταν το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, με πολλούς από τους Έλληνες, ειδικά αυτούς που μένουν στη Βόρεια Ελλάδα, να το προτιμούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα τελευταία χρόνια ειδικότερα έχει γίνει πόλος έλξης των διάσημων εσωτερικού και εξωτερικού, αλλά και των party animals προσφέροντας εντυπωσιακές παραλίες με διάθεση για πάρτι, ενώ έχει και έντονη βραδινή διασκέδαση.

 

Μαίρη Ιακωβίδη

(Photo by Alexandre Chambon on Unsplash)