Τα λάθη που κάνεις στην αρχή της σχέσης σου


Μετά από μήνες ή και χρόνια αναζήτησης βρήκες επιτέλους έναν άντρα ο οποίος αξίζει να του δώσεις μία ευκαιρία να σε γνωρίσει λίγο καλύτερα αλλά και εσύ το ίδιο και να περάσετε χρόνο μαζί. Και ενώ τα πρώιμα στάδια μίας νέας σχέσης είναι ευχάριστα και διασκεδαστικά σίγουρα οι πρώτες εβδομάδες που θα περάσετε μαζί είναι καθοριστικές για την πορεία ή τη διακοπή της σχέσης σας.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στο ξεκίνημα μίας νέας σχέσης ώστε να καταφέρεις να τα αποφύγεις.

1-Να ερωτεύεσαι πολύ γρήγορα.Έχετε περάσει μία εβδομάδα μαζί και ήδη σκέφτεσαι πως ίσως είναι ‘’ο ένας και μοναδικός’’ , στην εποχή όμως που διανύουμε οι άνθρωποι για κάποιο λόγο δεν βιάζονται να δεσμευτούν, μπορεί να έχετε χημεία και επικοινωνία όμως δεν είναι απίθανο ο νέος σου σύντροφος να σκέφτεται αυτό που ζει μαζί σου ως περιπέτεια με ημερομηνία λήξης. Προσπάθησε να αποφύγεις να πέσεις ‘’με τα μούτρα’’ μέχρι να βεβαιωθείς ότι ο σύντροφός σου βλέπει τη σχέση σας με την ίδια σοβαρότητα που την βλέπεις εσύ.

2-Φανερώνεις τα συναισθήματα σου πολύ γρήγορα. Όσον αφορά παθιασμένες και αυθόρμητες δηλώσεις όπως  ‘’Νομίζω ότι αρχίζω και σε ερωτεύομαι’’ καλύτερα να το σκεφτείς παρά να το πεις. Τα πρώτα στάδια μίας σχέσης συνήθως υπόσχονται αρκετά και ακόμα και εάν αισθάνεσαι πολύ ασφαλής τα συναισθήματα σου μπορεί να είναι περισσότερο ανεπτυγμένα από τα δικά του. Μοιράσου με τον σύντροφο σου ότι μοιράζεται και εκείνος μαζί σου και μόνο όταν νιώσεις ότι είναι η σωστή στιγμή.

3- Το να ανέχεσαι κακές συμπεριφορές. Από την αργοπορία μέχρι να είναι συνέχεια κολλημένος στο κινητό του, εάν δεν μιλήσεις νωρίς αυτές οι συμπεριφορές θα γίνουν χειρότερες. Δεν χρειάζεται να είσαι πιεστική ή απαιτητική, χρειάζεται να δείξεις τα όρια σου αλλά και τις προσδοκίες σου.

4- Να μιλάτε συνέχεια μέσω μηνυμάτων. Στην εποχή που διανύουμε το να μιλάς με μηνύματα όλη μέρα είναι κάτι το φυσιολογικό. Όταν σου αρέσει κάποιος φυσικά και θέλεις να του μιλάς όλη την ώρα. Όμως το αδιάκοπο texting μπορεί να λειτουργήσει κατά σου τις πρώτες μέρες όπου η σχέση σας βρίσκεται ακόμα στα πρώτα ραντεβού καθώς μπορεί να είναι αποπνικτικό για τον άλλον ενώ εσύ να φανείς needy αλλά και χωρίς αυτοέλεγχο. Προσπάθησε να συγχρονιστείς με τον ρυθμό επικοινωνίας του συντρόφου σου εκτός εάν είναι εκείνος που το παρακάνει. Και μην ξεχνάς, το να διατηρείς το μυστήριο δεν είναι το ίδιο με το να παίζεις παιχνίδια.

5- Να κάνετε σεξ πολύ σύντομα. Φυσικά και θα κάνεις σεξ όποτε εσύ το θελήσεις και αισθάνεσαι άνετα όμως οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι το σεξ κάποιες φορές περιπλέκει τα πράγματα καθώς μπορεί να θολώσει την κρίση σου αλλά και να βιώσεις συναισθήματα που φυσιολογικά θα βίωνες αργότερα. Εάν δεν έχετε προλάβει να αναπτύξετε καλή επικοινωνία πριν ξεκινήσετε να κάνετε σεξ ενδεχομένως να περιπλεχτούν τα πράγματα στη σχέση.

Να είσαι αδιάκριτη σχετικά με την οικονομική του κατάσταση. Φυσικά και είναι οκ να ρωτήσεις τι δουλειά κάνει, αν είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά του και εάν μένει μόνος του όμως πέρα από αυτά το να ρωτήσεις πόσα χρήματα βγάζει ή εάν το σπίτι στο οποίο μένει είναι ενοικιαζόμενο ή ιδιόκτητο είναι αδιακρισία, κάτι το οποίο δεν αρέσει σε κανέναν.

6- Να παριστάνεις ότι έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Σίγουρα κάποια στιγμή θα παρευρεθείς σε κάποιο event στο οποίο δεν θα πήγαινες από μόνη σου ή θα δεις μαζί του μία σειρά που δεν είναι η αγαπημένη σου όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσποιηθείς ότι είσαι ενθουσιασμένη ή ότι ήταν ότι καλύτερο έχεις κάνει και έχεις δει. Να είσαι ευγενική αλλά και ειλικρινής και να μην ξεχνάς ότι το να έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα είναι κάτι που διατηρεί την σχέση ζωντανή και ενδιαφέρουσα.

7- Να μιλάς άσχημα για τους πρώην σου. Πραγματικά δεν έχει καμία σημασία το πόσο μισείς τον πρώην σου ή πόσο άσχημα σου φέρθηκε, κανείς δεν θέλει να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με το τελευταίο άτομο που η του σύντροφος είχε σχέση. Απέφυγε τις συζητήσεις με περιεχόμενο τις προηγούμενες σχέσεις για να κρατήσεις  τη σχέση σας ανάμεσα σας χωρίς αχρείαστα φαντάσματα από το παρελθόν.

8- Το να προσπαθείς να προβλέψεις τα συναισθήματα του. Σίγουρα όλες μας το έχουμε κάνει κάποια στιγμή, αυτές οι ατελείωτες συζητήσεις και τα μηνύματα όπου αναλύουμε τι είπε αλλά και τι έκανε και με βάση αυτά πως μπορεί να αισθάνεται, ξανά και ξανά. Όλη αυτή η ανάλυση θα σε οδηγήσει σίγουρα στο λάθος μονοπάτι, αντί λοιπόν να προσπαθείς να καταλάβεις πως εκείνος αισθάνεται επικεντρώσου στο πως αισθάνεσαι εσύ μαζί του αλλά και τι σκέφτεσαι. Φαντάσου το σαν μία συνέντευξη για δουλειά, δεν προσπαθείς απλά να ‘’πουλήσεις’’ τον εαυτό σου για να πάρεις την θέση αλλά προσπαθείς παράλληλα να καταλάβεις και εάν αυτό είναι το σωστό περιβάλλον για εσένα.

9- Το να αποκαλύψεις την "σκοτεινή" σου πλευρά. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι μπορείς να μοιραστείς τα πάντα με το νέο αυτό άτομο που έχεις στη ζωή σου αλλά και να θέλεις να μάθουν ποια είσαι πραγματικά και τι έχεις περάσει, κάτι που είναι φυσιολογικό. Σύμφωνα όμως με σύμβουλους σχέσεων δεν είναι τόσο καλή ιδέα να φανερώσεις πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα σκοτεινά κομμάτια του παρελθόντος σου, μία σχέση που σε ταλαιπώρησε, τις κακές οικογενειακές σου σχέσεις ή την εποχιακή σου κατάθλιψη. Προσπάθησε να επικεντρωθείς στη θετική και ‘’φωτεινή’’ σου πλευρά κρατώντας τα ‘’μυστικά’’ σου για όταν θα έχει θεμελιωθεί μία γερή βάση στη σχέση σας.