Τα λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά


Ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, έχεις κόψει κάποιες θερμίδες αλλά φαίνεται ότι δεν καταφέρνεις να χάσεις κιλά. Μήπως κάνεις κάποια λάθη στη διατροφή σου χωρίς να το καταλαβαίνεις και τελικά σαμποτάρεις την προσπάθειά σου; Δες τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όλοι:

1.Επιλέγεις προϊόντα χωρίς γλουτένη:  Για όσους έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη, αυτές οι τροφές είναι ιδανικές, για τους υπόλοιπους όμως μπορεί να μην είναι ιδανικές. Πολλά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν επιπλέον ζάχαρη.

2.Επιλέγεις τροφές με χαμηλά λιπαρά: Όπως και οι τροφές χωρίς γλουτένη έτσι και οι low-fat τροφές μπορεί να περιέχουν περισσότερη ζάχαρη που δίνει νοστιμιά στα προϊόντα που δεν περιέχουν λίπος!

3.Γλυκαντικά: Δεν βάζεις ζάχαρη στον καφέ αλλά γλυκαντικά. Μπορεί να μην περιέχουν ζάχαρη αλλά ο οργανισμός δεν διαχωρίζει τις δύο γλυκές γεύσεις κι έτσι εναποθέτει το λίπος… στη μέση σου!

4.Τρως δημητριακά κάθε πρωί: Σχεδόν όλα τα δημητριακά περιέχουν ζάχαρη, κάτι που δεν είναι ιδανικό για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Ακόμα και οι πιο light εναλλακτικές όμως μπορεί να μην κάνουν καλό στη γραμμή σου αφού ο οργανισμός σου το πρωί δεν μπορεί να επεξεργαστεί το ίδιο τους υδατάνθρακες με την πρωτεΐνη που θεωρείται πιο ιδανική επιλογή.

5.Τρως λίγο και συχνά;  Ένας μύθος καταρρίπτεται! Τα μικρά και συχνά γεύματα είναι τέλεια για όσους έχουν πρόβλημα με το σάκχαρο στο αίμα, οι υπόλοιποι όμως καλό είναι να ακολουθούν τη διατροφή με 3 βασικά γεύματα.

6.Σου αρέσει η σόγια; Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η σόγια περιέχει συστατικά που παχαίνουν τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν ορμονικά προβλήματα. Μπορείς να πίνεις γάλα σόγιας ή τόφου περιστασιακά αλλά όχι πάνω από 3 φορές την εβδομάδα!