Τα λάθη που κάνεις όταν βάζεις ρουζ

Ρουζ

Και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε

Το ρουζ είναι ένα από τα must have στη beauty ρουτίνα κάθε γυναίκας. Είτε το καταλαβαίνουμε όμως είτε όχι, όλες μας κάνουμε κάποια λάθη τοποθετώντας το.

Η σωστή απόχρωση
Χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε ρουζ είναι η απόχρωση. Όπως όλα τα pigment προϊόντα, έτσι και το ρουζ έχει πολλές αποχρώσεις, διαφορετική για κάθε τύπο επιδερμίδας. Στόχος μας είναι να επιλέξουμε εκείνη την απόχρωση που θα αναδεικνύει το make up και τη φυσική ομορφιά μας.

Η σωστή ποσότητα
Σκοπός του ρουζ είναι να δίνει έναν τόνο υγείας και μία λάμψη νεανικότητας στο πρόσωπο μας. Όταν, όμως, βάζουμε παραπάνω ποσότητα από το κανονικό έχουμε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Φαινόμαστε μεγαλύτερες, κάτι που δεν είναι καθόλου κολακευτικό. Για αυτό τον λόγο καλό είναι να εφαρμόζουμε πάντα τον κανόνα “less is more”.

Η σωστή υφή
Όπως πρέπει να διαλέγουμε τη σωστή απόχρωση blush για την επιδερμίδα μας, έτσι θα πρέπει να επιλέγουμε και τη σωστή υφή του προϊόντος. Μπορούμε να βρούμε το ρουζ σε μορφή πούδρας, κρεμώδη ή υγρή. Αν αντιμετωπίζετε ακμή, καλό είναι να μείνετε μακριά από προϊόντα που έχουν μορφή πούδρας, ενώ για τα λιπαρά δέρματα καλό είναι να αποφεύγονται οι υγρές υφές.

Το σωστό πινέλο
Η εποχή που χρησιμοποιούσαμε μόνο τα χέρια μας για το make up μας ευτυχώς έχει περάσει. Πλέον υπάρχουν πολλά διαφορετικού τύπου πινέλα που μας βοηθούν να τοποθετούμε τα καλλυντικά καλύτερα. Πολλές γυναίκες, ωστόσο, δεν επιλέγουν το σωστό πινέλ για το ρουζ τους. Ένα πινέλο αρκετά fluffy (χνουδωτό) θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεφύγει το προϊόν από τα ζυγωματικά ενώ ένα πολύ μικρό θα κάνει το ρουζ να μοιάζει με ένα έντονο ροζ σημάδι. Φροντίστε να διαλέξετε ένα πινέλο ειδικό για ρουζ και θα έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα στο gynaikamagazine.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας