Τα καλλυντικά που δεν πρέπει να πάρεις μαζί σου στην παραλία


Ποια προϊόντα μπορεί να βλάψει ο ήλιος;

Καθώς οι πρώτες βουτιές του καλοκαιριού είναι πια γεγονός καλό θα ήταν να αρχίσουμε να οργανώνουμε σωστά τα πράγματα που όντως είναι χρήσιμα στις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις και που φυσικά δεν κινδυνεύουν από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Έτσι πέρα από τα απολύτως απαραίτητα όπως είναι το μαγιό μας, η πετσέτα, η ψάθα, τα γυαλιά και το αγαπημένο μας βιβλίο, υπάρχουν και κάποια άλλα που αν τα συμπεριλάβουμε στην τσάντα της θαλάσσης θα καταστραφούν!

Πόσες φορές έχετε συνδυάσει το μπάνιο της Κυριακής με ένα χαλαρό ποτό μετά την παραλία και για αυτό έχετε προσθέσει στη τσάντα σας το νεσεσέρ με τα καλλυντικά; Πόσες φορές προκειμένου να αποφύγετε το αφυδατωμένο δέρμα έχετε πάρει μαζί σας και την ενυδατική σας κρέμα; Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει αφενός να φτιάξετε σωστά την τσάντα της παραλίας και αφετέρου να προστατέψετε τα καλλυντικά σας από τον ήλιο.

1.Βιταμίνη C

H βιταμίνη C είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά καθώς και υπεύθυνη για την δημιουργία και την διατήρηση του κολλαγόνου. Ωστόσο, το συγκεκριμένο συστατικό είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στο φως του ήλιου και την θερμότητα, για αυτό φροντίστε να κρατήσετε μακριά το foundation σας (αν περιέχει), τις ενυδατικές σας κρέμες, τα serum και τις κρέμες χεριών, από το έντονο ηλιακό φως και να τα φυλάξετε τα σε ένα δροσερό μέρος. Τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν πρέπει να μπουν στη τσάντα που θα πάρετε μαζί σας στη θάλασσα. Η δερματολόγος Michelle Henry, υποστηρίζει σε άρθρο του Popsugar ότι η θερμότητα και το οξυγόνο μπορούν να διασπάσουν την βιταμίνη C και να συμβάλλουν ώστε να χάσει την αποτελεσματικότητά της. Ακόμα, η έκθεση στον ήλιο μπορεί να έχει ως συνέπεια την αλλαγή χρώματος ή μυρωδιάς.

Διάβασε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας