Τα ζώδια της εβδομάδας: Όσα θα συμβούν από τις 8 έως τις 14/01

dawid-sobolewski-457166

Ένας πολύ ενδιαφέρον πλανητικός σχηματισμός διαμορφώνεται στο ουράνιο σκηνικό καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί.

Ο Άρης συναντά τον Δία στο ζώδιο του Σκορπιού και μαζί σχηματίζουν όψη εξάγωνου με μια πλειάδα πλανητών στο ζώδιο του Αιγόκερω καθώς εκεί η Αφροδίτη σμίγει με τον Ήλιο και τον Πλούτωνα. Η όψη πραγματοποιείται από την 18η ως την 20η μοίρα των ζωδίων, η κοινή πορεία όμως του Ήλιου με την Αφροδίτη θα φτάσει ως την 22η μοίρα του Αιγόκερω κι ακριβώς στην ίδια μοίρα του Σκορπιού θα καταλήξει και ο Άρης στο τέλος της εβδομάδας. Άρα μπορούμε να μιλήσουμε για μια κοινή πορεία των πλανητών όλες τις μέρες της εβδομάδας που ακολουθούν.

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο του πλούτου, του αποκρυφισμού, της λίμπιντο, της γονιμότητας, του πολέμου, των κρυφών υπόγειων καταστάσεων και των εμμονών. Ο Άρης εκεί λειτουργεί πολύ έντονα και δυναμικά διεκδικώντας με πάθος και πείσμα τους στόχους του αλλά ταυτόχρονα με έναν πολεμοχαρή και ύπουλο τρόπο.

Ο Δίας έτσι κι αλλιώς με την παρουσία του εκεί μεγεθύνει τα αιτήματα του ζωδίου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στα οποία ο Άρης θα λειτουργήσει ως πυροδότης. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως πρόκειται για μία σύνοδο που απελευθερώνει μεγάλη ενέργεια για οτιδήποτε θετικό ή αρνητικό σχετικό με αυτά τα ζητήματα.

Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει την εξουσία, τα οικονομικά και πολιτικά συστήματα, τη φιλοδοξία και την κατάκτηση της κορυφής. Ο Ήλιος είναι τα ίδια τα πρόσωπα της εξουσίας, η Αφροδίτη οι σχέσεις μεταξύ τους και οι οικονομικοί στόχοι και ο Πλούτωνας τονίζει ξανά όλα τα θέματα του Σκορπιού, μιας και είναι ο κυβερνήτης του, ενώ ταυτόχρονα προκαθορίζει τις καταστάσεις και προκαλεί τις σημαντικές βαθιές τομές. Ο Άρης με τον Πλούτωνα βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή. (Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε κυριαρχία στον Σκορπιό – Άρης στον Σκορπιό σε έξαρση στον Αιγόκερω).

Τι θα μπορούσε να αφορά όλη αυτή η δυναμική; Στη θετική της μορφή, μια και μιλάμε για όψη εξάγωνου, καινούργια ξεκινήματα σε σχέσεις ηγετών και κρατών με κοινά οικονομικά συμφέροντα τα οποία και θα αποδώσουν, ανακάλυψη νέων πηγών πλούτου που μπορεί να προέρχεται από τη γη, καλές επιχειρηματικές εκκινήσεις, αύξηση των γεννήσεων, νέες προοπτικές στο πολιτικό σκηνικό ίσως και με την εμφάνιση καινούργιων ηγετικών προσώπων.

Θα μπορούσαμε όμως να μιλήσουμε και για εμμονή με την εξουσία, ισχυρογνωμοσύνη που μπορεί να φανεί επικίνδυνη, δύσκολα γεωλογικά και φυσικά φαινόμενα, τρομοκρατία, αύξηση της εγκληματικότητας και της σεξουαλικής βίας, εμπόλεμες καταστάσεις και κυνήγι του κέρδους με κάθε τρόπο. Οι ευκαιρίες που θα δοθούν είναι πολλές, χρειάζεται όμως να αξιοποιηθούν με σύνεση και σωστούς χειρισμούς.

Αυτοί οι οποίοι θα τις δεχτούν και θα ευνοηθούν σε μεγάλο βαθμό αν τις διαχειριστούν αναλόγως είναι Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι(για όλο το επόμενο έτος) και Ιχθύες γεννημένοι από 8 ως 12 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 18η ως την 22η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Myhoroscope.gr

(Photo by Dawid Sobolewski on Unsplash)