Τα ζώδια του μήνα: Τι θα συμβεί αστρολογικά τον Οκτώβριο;

ζώδια του μήνα

Ο Οκτώβριος τα έχει όλα, έρωτες, γάμους, καινούργιους έρωτες, πάθος, ρομαντισμό, έμπνευση, σοβαρές αποφάσεις και τύχη. Αλλά έχει και ψυχρότητα, νεύρα, διαπληκτισμούς, έλλειψη προσαρμογής, ζήλια, ξαφνική διαμάχη με άλλους, ανατροπή των σχεδίων και ξαφνικά γεγονότα στις σχέσεις, τον γάμο ή το σπίτι.

Το καλύτερο αντίδοτο στις δύσκολες στιγμές είναι ο άνθρωπος να είναι δίκαιος, να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να ξέρει τι θέλει από τη ζωή του και από τους άλλους. Αν πραγματικά θέλει την ελευθερία του, καλώς να αφήσει πίσω του ό,τι εμποδίζει την ευτυχία του.

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Στις 5 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8:40:02 μμ. πραγματοποιείται η Πανσέληνος, στην 12ο42’ μοίρα του Κριού, επηρεάζει τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (κυρίως τους Κριούς και Ζυγούς, αλλά και Καρκίνους, Αιγόκερους) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 5η Απριλίου, Οκτωβρίου, Ιουλίου και Ιανουαρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 13η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου γίνεται στον άξονα Κριού-Ζυγού και πάνω σε κρίσιμη μοίρα. Αλλά και οι δεσμοί της Σελήνης αυτό τον μήνα βρίσκονται σε κρίσιμη μοίρα, στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, όπου εκεί πολύ κοντά, έγινε η πρώτη έκλειψη του έτους. Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο.

Πέρνονται κάποιες πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση των αλλαγών, όχι όμως πολύ εύκολα. Διότι υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να ολοκληρωθούν και κάποιες αντιστάσεις που πρέπει να καμφθούν. Οι δεσμοί της Σελήνης μας δείχνουν ότι κρίνεται το παλιό με το καινούργιο.

Είναι λίγο δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα πιο είναι το παλιό και πιο το καινούργιο. Απλά συμβαίνει και πρέπει να εγκαταλείψουμε την ατομική μας ελευθερία, την ανεξαρτησία των κρατών και των κυβερνήσεων τους και να υπακούμε στην αρχή του "ενός". Ποιος "ένας"; Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς να αναδειχθεί. Οι υποτίθεται, "ισχυροί" γίνονται αδύναμοι επειδή είναι δύσκολο να συνεργαστούν και να συμφωνήσουν για πού, θέλουν να το πάνε. Μοιράζουν πάλι τον κόσμο αλλά δεν τα βρίσκουν στη μοιρασιά και τρίζουν τα "δόντια" τους ο ένας στον άλλο.

Έτσι διαλύουν κράτη, καταστρέφουν ζωές και αφήνουν πίσω τους φωτιά και ερείπια γιατί έτσι μπορούν να τα ελέγχουν. Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια περίοδο όπου το αίσθημα της αδελφοσύνης (Ν. Δεσμός στον Υδροχόο=παρελθόν) σκόπιμα καταρρακώνεται και ο καθένας μόνος του (Β. Δεσμός στον Λέοντα=μέλλον) και βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε ένα περιβάλλον βίας (εκλείψεις Αυγούστου με την συμμετοχή του Άρη) και χωρίς την προστασία αλλά ούτε τη βοήθεια του κράτους ή της ομάδας στην οποία ανήκει.

Δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια για το μέλλον και ούτε μπορούμε να το προβλέψουμε. Αυτό που μπορούμε όμως να πούμε είναι ότι τα όμορφα πέρασαν και αυτό που έρχεται φαίνεται αυταρχικό και αποκρουστικό (Πλούτωνας στον Αιγόκερω και όλες οι σκληρές όψεις που κάνει και έκανε όλα αυτά τα χρόνια).

Σε ατομικό επίπεδο, η Πανσέληνος στον Κριό δείχνει ενθουσιασμό, έντονη δραστηριότητα και βιασύνη (έξι πλανήτες στα παρορμητικά ζώδια). Όμως, κάθε πρόκληση από τους άλλους κάνει τον άνθρωπο εύθικτο, θυμώνει εύκολα με αποτέλεσμα να φέρνει δυσκολίες και σε ακραίες περιπτώσεις ρήξη στις σχέσεις με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται ή συμβιώνει, (Σελήνη σε διάμετρο με τον Ήλιο-Ερμή, ταυ τετράγωνο με τον Πλούτωνα).

Θα πρέπει λοιπόν να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα μας, τις δυνάμεις και τις δυνατότητες μας, να πάρουμε την πρωτοβουλία και να ολοκληρώσουμε τις αλλαγές στην προσωπική ή στην επαγγελματική μας ζωή. Αυτό δεν είναι καθόλου ανέφικτο, η δυσκολία βρίσκεται στον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουμε εμείς ή οι άλλοι. Θα ανταγωνιστούμε ή θα συναγωνιστούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας; Αυτό είναι το ζητούμενο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο myhoroscope.gr

(Photo by Bryan Apen on Unsplash)