8 ταξιδιωτικές συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις!

annie-spratt-217517

Οι περισσότεροι λένε όσο ζεις μαθαίνεις, το ίδιο ισχύει και με τα ταξίδια. Όσο περισσότερο ταξιδεύεις τόσο περισσότερο μαθαίνεις και δεν επαναλαμβάνεις λάθη και συνήθειες που είχες στα προηγούμενα ταξίδια. Για να εξοικονομήσεις λοιπόν κάποια χρήματα και να μειώσεις το άγχος σου δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για τα επόμενα ταξίδια σου.

1- Φτιάξε λίστες

Φτιάξε λίστες με το ποια ρούχα θα πάρεις μαζί και τι πρέπει να δεις στο ταξίδι που θα πας. Επίσης, καλό είναι να έχεις και μία λίστα με μαγαζιά για φαγητό και καφέ.

2- Ρώτα φίλους σου που έχουν πάει στον ίδιο προορισμό

Αν έχεις φίλους που έχουν επισκεφθεί τον προορισμό που πρόκειται να πας, μην διαστάσεις να τους ζητήσεις συμβουλές για το τι να αποφύγεις και τι αξίζει να επισκεφθείς, που να φας κλπ. Τις περισσότερες φορές οι φίλοι μας είναι οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί οδηγοί γιατί μας ξέρουν.

3- Φτιάξε την βαλίτσα σου από πριν

Μην περιμένεις να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου μία ώρα πριν φύγεις. Φτιάξ' την ησυχία σου μία μέρα πριν και χωρίς να αγχώνεσαι.

4-  Έχε φωτοτυπίες από τα σημαντικά έγγραφα

Βγάλε φωτοτυπίες από τα σημαντικά σου έγγραφα και βάλτες μέσα στην τσάντα σου για κάθε ενδεχόμενο.

5- Φόρτισε τις συσκευές σου

Είναι πολύ σημαντικό λίγο πριν φύγεις για ταξίδι να φορτίζεις στο 100% όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που θα έχεις μαζί σου, γιατί πολλά μπορούν να συμβούν όσο είσαι στον δρόμο και πρέπει να είσαι προετοιμασμένη.

6- Φτάσε νωρίτερα

Πήγαινε πιο νωρίς στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι ή όπου χρειάζεται να πας, έτσι ώστε να μην έχεις πρόβλημα. Είναι καλύτερο να περιμένεις λίγο εκεί από το να τρέχεις πανικόβλητη τελευταία στιγμή.

7-  Κατέβασε τους οffline χάρτες του Google Maps

Ειδικά αν ταξιδεύεις στο εξωτερικό οι offline χάρτες του Google Maps θα σε βοηθήσουν να κινείσαι μέσα στην πόλη χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις και να ρωτάς του περαστικούς.

8- Βγάλε φωτογραφίες σημαντικά πράγματα

Βγάλε φωτογραφίες τις οδηγίες για το ξενοδοχείο, το πως θα φτάσεις στο αεροδρόμιο και ό,τι άλλο σημαντικό μπορεί να χρειαστείς και να μην βρίσκεις.