Τέσσερα βασικά πράγματα που πρέπει να αποφύγεις όταν κάνεις αποτοξίνωση

detox-not-to-do

Η αποτοξίνωση βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών, των ελεύθερων ριζών και οποιουδήποτε περιττού βάρους εμποδίζει την καλή λειτουργία μυαλού και σώματος. Ναι, καλά άκουσες. Η αποτοξίνωση δεν ωφελεί μόνο το σώμα σου αλλά και το μυαλό σου, αφού η καλή λειτουργία του ενός είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με του άλλου. Αφού πήρες λοιπόν την απόφαση να κάνεις μία αποτοξίνωση και γνωρίζεις τι πρέπει να φας και να πιεις, λάβε υπόψη σου τέσσερα βασικά πράγματα που πρέπει να αποφύγεις για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Καφές 

Η καφεΐνη αφυδατώνει τον οργανισμό και κάνει το συκώτι να δουλεύει παραπάνω προκειμένου να την επεξεργαστεί. Θα πρέπει να πίνεις πολύ περισσότερο νερό για να αντιμετωπίσεις τις επιπτώσεις της αφυδάτωσης, οπότε καλύτερα να αποφύγεις την κατανάλωση προϊόντων με καφεΐνη.

Γλυκά, καραμέλες, σοκολάτες

Η υπερβολική ζάχαρη θα προκαλέσει επιπλέον πίεση στο συκώτι σου και θα υπονομεύσει την προσπάθειά σου για αποτοξίνωση. Βάλε τα δυνατά σου για να αποφύγεις αυτές τις τροφές. Θα συνειδητοποιήσεις ότι όσο οι τοξίνες απομακρύνονται από τον οργανισμό τόσο λιγότερο ζητάς θα τις ζητάς. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να τις αποκλείσεις από τη διατροφή σου.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ περιέχει υπερβολικές τοξίνες και θα καταστρέψει όλο το καλό που σου κάνει η αποτοξίνωση. Όταν επιβαρύνεται το συκώτι σου, υποφέρει όλο το σώμα. Προσπάθησε να το μειώσεις αρκετά ή ακόμα καλύτερα να το αποφύγεις όταν αποφασίσεις να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Υπερβολικό φαγητό

Όταν υπερφορτώνεις το πεπτικό σου σύστημα, όλες οι διαδικασίες γίνονται πιο αργά με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οι τοξίνες. Όταν προσπαθείς να κάνεις αποτοξίνωση, βεβαιώσου ότι σταματάς να τρως την στιγμή που νιώθεις πλήρης και ότι καταναλώνεις φρέσκα παρασκευασμένα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα και λαχανικά.