Τάρτα σοκολάτας με κρέμα λεμόνι!


Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πολύ εύκολο γλυκό. Θα κάνουμε μια τάρτα σοκολάτας με κρέμα λεμόνι. Έχουμε τρις παρασκευές αλλά όλες αυτές θα γίνουν με τον πιο εύκολο τρόπο. Οπότε η συνταγή θα είναι εύκολη! Φτιάχνουμε λοιπόν μια βάση από μπισκότο, ένα γλάσο σοκολάτας και μια κρέμα λεμονιού.

Τι θα χρειαστείς

Για την βάση

200γραμ. μπισκότα digestive

Βούτυρο

Για το γλάσο

300ml κρέμα γάλακτος

300γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα

Λευκή σοκολάτα

Για την κρέμα λεμονιού

200γραμ. βούτυρο

3 λεμόνια

Ζάχαρη

4 κρόκους αυγών

Πώς θα το φτιάξεις

Ξεκινάμε με την βάση μπισκότου. Θέλουμε 200γραμ. μπισκότα τύπου digestive. Αν δεν θέλετε να τα βάλετε στο μίξερ ή αν δεν έχετε μίξερ σπάστε τα μέσα στην συσκευασία τους. Θέλουμε να θρυμματιστούν τα μπισκότα μας. Αδειάστε τα τριμμένα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ. Καλό θα ήταν το μπισκότο να μην θρυμματιστεί τελείως οπότε καλό θα είναι να το σπάσετε με τα χέρια. Με αυτό τον τρόπο έχουμε καλύτερα την υφή του δηλαδή έχουμε και λίγο την τραγανάδα του. Οπότε προτιμήστε να μην το χτυπήσετε στο μίξερ για να μπορούν να μένουν αυτά τα μεγάλα κομματάκια τα οποία φτιάχνουν την υφή μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα στα μπισκότα το βούτυρο. Ο λόγος για το οποίο μπαίνει το βούτυρο είναι γιατί θέλουμε το μπισκότο να κρατήσει σχήμα. Δηλαδή ανακατεύουμε με το βούτυρο γιατί το μίγμα θα σφίξει στο ψυγείο οπότε το μπισκότο θα κρατήσει το σχήμα του και δεν θα διαλύεται. Έτσι θα έχουμε μια ομοιόμορφη βάση για το γλυκό μας. Το βούτυρο λειτουργεί δηλαδή σαν κόλλα.

Πάρτε μια φόρμα για να δώσετε το σχήμα που θέλετε στην τάρτα σας. Η φόρμα μπορεί είναι όπως θέλετε. Ρίξτε το μπισκότο στην βάση της ταρτιέρας και πατήστε το. Με αυτό τον τρόπο θα κλήσουν οι πόροι και το γλάσο που θα βάλουμε δεν θα περάσει από κάτω. Θα κάνει δηλαδή τα στρώματα που θέλουμε. Ιδανικά το ψήνετε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Με αυτό τον τρόπο θα καβουρδιστεί το μπισκότο λόγο ότι υπάρχει και το βούτυρο και θα μας δώσει και πιο ωραία αρώματα. Μπορείτε όμως να το βάλετε και στο ψυγείο να σφίξει η βάση χωρίς να το ψήσετε.

Τώρα αρχίζουμε την διαδικασία για το γλάσο όση ποσότητα κρέμα γάλακτος τόση και σοκολάτας. 300ml κρέμα γάλακτος και 300γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι ή σε ένα τηγάνι ρίξτε την κρέμα και αφήστε μέχρι να πάρει μια βράση. Θέλουμε να ανεβάσει θερμοκρασία γιατί θέλουμε να ρίξουμε μέσα την σοκολάτα και από την θερμοκρασία που έχει ανεβάσει η κρέμα να λιώσει και να δημιουργηθεί το γλάσο. Ρίχνουμε την σοκολάτα λοιπόν και αποσύρουμε από την εστία. Ανακατεύουμε τα δύο υλικά και ρίχνουμε το γλάσο όσο είναι ακόμα ζεστό πάνω από την βάση μας. Απλώστε το γλάσο να πάει παντού.

Όσο είναι ακόμα ζεστό το γλάσο σπάστε την λευκή σοκολάτα και τοποθετήστε την πάνω από το γλάσο. Η λευκή σοκολάτα θα δώσει ένα ωραίο παιχνίδι και στην υφή αλλά και στην γεύση. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα και ξεκινάμε για να φτιάξουμε την κρέμα με το λεμόνι. Πάμε λοιπόν να κάνουμε την τελευταία στρώση την κρέμα λεμονιού που είναι πάρα πολύ εύκολη. Θέλουμε λοιπόν ένα μπέν μαρί. Μια κατσαρόλα δηλαδή με νερό και ένα μπολ από πάνω. Το μπολ δεν ακουμπάει στο νερό. Θέλουμε τον ατμό να μεταφέρει την θερμοκρασία. Βάζουμε το βούτυρο μέσα στο μπολ. Όσο πιο μικρά κομμάτια το κόψετε τόσο πιο γρήγορα θα λιώσει. Θέλουμε χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια. Ξεκινάμε πάντα με το ξύσμα για να μπορούμε μετά να στύψουμε το λεμόνι. Προσθέτουμε το ξύσμα μέσα στον βούτυρο που λιώνει και στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ελέγχουμε την θερμοκρασία του γιατί δεν θέλουμε να είναι πάρα πολύ καυτό γιατί στην συνέχεια θα ρίξουμε τους κρόκους και μπορεί να τους ψήσει και να χαλάσει τελείως η κρέμα. Ρίξτε λοιπόν και τους κρόκους και ανακατέψτε γρήγορα. Μέσα στο μπέν μαρί ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να σφίξει αυτό το πράγμα και να γίνει μια πολύ ωραία κρέμα. Επειδή η κρέμα μας έχει πολύ βούτυρο την σωστή της υφή θα την αποκτήσει μόλις κρυώσει. Βγάλτε την κρέμα από την φωτιά και βάλτε την στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να σφίξει λίγο. Δεν θέλουμε να σφίξει όμως πάρα πολύ για να μπορούμε να την απλώσουμε εύκολα σαν τελευταίο στρώμα πάνω στην τάρτα μας. Τέλος βάζουμε όλο το γλυκό ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά και σερβίρετε.

COOKING 27 JOY S3 from joy tvgreece on Vimeo.