Σύσφιξη κόλπου με laser; Ναι, γίνεται!

laser κόλπου

Ένα νέο laser που μόλις ήρθε στην Ελλάδα, δίνει τέλος σε χαλάρωση, ξηρότητα, ακράτεια και ατροφία κόλπου, ανώδυνα, χωρίς ράμματα και χειρουργείο.

Από τη Νανά Χατζή

Πολλές από εμάς αντιμετωπίζουμε προβλήματα χαλάρωσης ή ξηρότητας εκεί κάτω, ή πόνο κατά την επαφή, αλλά διστάζουμε να απευθυνθούμε στο γυναικολόγο μας. Η λύση είναι απλή: ανανέωση κόλπου. Διάσημες όπως η νοικοκυρά του Μπέβερλι Χιλς Μπράντι Γκλάνβιλ είναι μόνο μια από τις πολλές celebrities που έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι υποβλήθηκαν σε μια τέτοια θεραπεία, γνωστή και ως vaginal rejuvenation.

Η μέθοδος είναι ανώδυνη, γίνεται με laser και χαρίζει σύσφιγξη εκεί κάτω, τόσο σε όσες έχουν ζήσει τη διαδικασία τοκετού όσο και σε πιο ώριμες γυναίκες που εμφανίζουν χαλάρωση κόλπου.

Όπως εξηγεί η Σοφία Καλογήρου, μαιευτήρας-γυναικολόγος που εφαρμόζει τη μέθοδο με ένα νέο μηχάνημα που μόλις ήρθε στην Ελλάδα: «Το laser προσφέρει μια επαναστατική θεραπεία σε πολλές περιπτώσεις που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν μόνο χειρουργικά. Τώρα η διαδικασία είναι ανώδυνη, αναίμακτη, ενώ δεν απαιτούνται καθόλου ράμματα και τομές. Μια γυναίκα μπορεί να έχει πιο νεανικό κόλπο μέσα σε 3 συνεδρίες».

Η γιατρός εισάγει την μικρή κεφαλή του laser στον κόλπο και η θεραπεία ξεκινά με τις κατάλληλες παραμέτρους. Το σύστημα laser διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου και με αυτό τον τρόπο η περιοχή ανακτά την σφριγηλότητά της. Μετά τη θεραπεία, τα επίπεδα της υγρασίας ανεβαίνουν, η ελαστικότητα αυξάνεται και σταδιακά έχετε πιο νεανικό κόλπο.
Ακράτεια, χαλάρωση, ατροφία κόλπου, ξηρότητα ακόμα και  ο πόνος κατά την επαφή που ενοχλεί πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.

Μετά τη διαδικασία ίσως εμφανίσετε κοκκινίλα τοπικά και ελαφρύ οίδημα που όμως υποχωρούν σε 1-2 μέρες.

Η θεραπεία για τη χαλάρωση κόλπου με το laser C02 είναι απολύτως ασφαλής στα χέρια ενός έμπειρου γυναικολόγου. Πρέπει να αποφεύγεται όμως σε περιπτώσεις που υπάρχουν μολύνσεις και φλεγμονές (π.χ. έρπης γεννητικών οργάνων, μυκητίαση κ.ά).