Η μαμά Γωγώ μας εκμυστηρεύτηκε την συνταγή της για σπιτική μαγιονέζα που γίνεται... στη στιγμή! Την έχουμε λατρέψει γιατί είναι πανεύκολη και γρήγορη, ταιριάζει τέλεια στα φαγητά ή και σαν dip και πάνω απ' όλα είναι υγιεινή.
Υλικά:
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ 2 ή 4 ή 0% λιπαρά
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
χυμός λεμονιού
μουστάρδα
λίγο αλάτι (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε 3-5''. Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερη μουστάρδα ή λεμόνι, ανάλογα με τη γεύση που θέλουμε να της δώσουμε. Την βάζουμε στο ψυγείο για να "σταθεί" για περίπου 1/2 ώρα και είναι έτοιμη!
Extra tip της μαμάς Γωγώς: Άμα θέλετε να το παίξετε... γκουρμέ, χτυπάτε μαζί και λίγη φρέσκια ρίγανη ή δυόσμο και φτιάχνετε ένα καταπληκτικό dressing!
Αν δεν τη φάτε όλη, φυλάξτε την σε ένα γυάλινο δοχείο στο ψυγείο (κρατάει και πάνω από βδομάδα)