Σουτζουκάκια σμυρναίικα από την μαμά Γιώτα!

meatball

Θέλεις να φτιάξεις στον καλό σου ένα φαγητό λες και είναι από τα χεράκια της μαμάς του; Φτιάξε σουτζουκάκια σμυρναίικα από την μαμά Γιώτα.

Τι θα χρειαστείς

½ κιλό κιμά βόειο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (χοντρές)

Λίγο κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι

Λάδι για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα

1 κουτί πουμαρό

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι-πιπέρι

κανέλα

1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι νερό

Πως θα το φτιάξεις

Σε ένα μπολ βάλε τον κιμά, και τρίψε τις δύο σκελίδες σκόρδο. Στην συνέχεια τρίψε το κρεμμύδι και ρίξε στο μπολ μαζί με το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Μούλιασε το ψωμί σε κόκκινο κρασί και ρίξε την ψίχα από βρεγμένο ψωμί μέσα στο κιμά. Ζύμωσε καλά όλα τα υλικά που έχεις βάλει μέσα στο μπολ και ρίξε λίγο από το κρασί που έβρεξες το ψωμί για να διευκολυνθείς στο ζύμωμα και να πάρει και όλα τα αρώματα του κρασιού. Πλάσε τον κιμά σε μικρά μακρόστενα κομμάτια αλεύρωσε το καθένα ξεχωριστά. Τηγάνισε τα σουτζουκάκια σε καυτό λάδι. Αφού τηγανίσεις όλα τα σουτζουκάκια άρχισε να φτιάχνεις την σάλτσα προσθέτοντας σε μια κατσαρόλα ½ ποτήρι του κρασιού λάδι, ένα πουμαρό, το νερό, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και μια σκελίδα σκόρδο τριμμένη. Πρόσθεσε τα σουτζουκάκια μέσα στην σάλτσα και βράσε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά περίπου.

Μπορείς να σερβίρεις τα σουτζουκάκια σου με μακαρόνια ή ρύζι με λαχανικά.