Σαλάτα μπρόκολου με σάλτσα βουτύρου και τριμμένη παρμεζάνα! Είναι και υγιεινό και νόστιμο!
Τι θα χρειαστείς
1 μεγάλο μπρόκολο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Τριμμένη παρμεζάνα
Πως θα το φτιάξεις
Σε ένα μπολ κόψε το μπρόκολο και ανακάτεψε το με αλάτι και πιπέρι. Έπειτα άπλωσε το μπρόκολο σε μια λαδόκολλα και ψήσε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς. Στην συνέχεια χτύπησε σε ένα μπολ την μουστάρδα, το λεμόνι χυμό και ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά βγάλε το μπρόκολο από τον φούρνο και περιέχυσε από πάνω την σάλτσα βουτύρου. Βάλε το μπρόκολο για άλλα 8 λεπτά στην κουζίνα μέχρι να ψηθεί τελείως και να γίνει όπως το θέλεις. Αφού ψηθεί πρόσθεσε το μπρόκολο σε μια σαλατιέρα και από πάνω ρίξε την τριμμένη παρμεζάνα.