Σαλάτα με ρόκα, κουσκούς και βινεγκρέτ από βαλσάμικο ξίδι!


Σαλάτα με ρόκα, κουσκούς και βινεγκρέτ από βαλσάμικο ξίδι. Ένα νόστιμο και θρεπτικό βραδινό!

Τι θα χρειαστείς

Για το κουσκούς

¾ του φλιτζανιού κουσκούς

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Για την βινεγκρέτ βαλσάμικου

¼ της κούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Αρκετό μαύρο πιπέρι

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη σαλάτα

4 μεγάλες χούφτες ρόκα

2 μεγάλες χούφτες κεράσια καθαρισμένα και κομμένα στην μέση

2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο

85γραμ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο

½ του φλιτζανιού αμύγδαλα

Πώς θα το φτιάξεις

Για το κουσκούς

Βράσε ¾ του φλιτζανιού νερό σε μια κατσαρόλα. Μόλις δεις ότι αρχίζει να βράζει αφαίρεσε από την φωτιά και πρόσθεσε το κουσκούς, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε και σκέπασε την κατσαρόλα. Βράσε ξανά για άλλα 5 λεπτά. Αφαίρεσε από την φωτιά και τοποθέτησε το κουσκούς σε ένα μπολ.

Για την σάλτσα

Ανακάτεψε όλα τα υλικά για την βινεγκρέτ σε ένα μπολ.

Για τη σαλάτα

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ψήσε τα αμύγδαλα για περίπου 3-6 λεπτά. Αφαίρεσε από την θερμότητα και με ένα μαχαίρι κόψε τα αμύγδαλα σε κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδύασε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με τα αμύγδαλα. Πρόσθεσε το κουσκούς και την βινεγκρέτ και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Καλή σου όρεξη!