Πώς να περιποιηθείς το πρόσωπό σου μετά από μια κουραστική ημέρα

Photo by Aral Tasher on Unsplash

Μια κουραστική μέρα στη δουλειά, ένα ξενύχτι ή ακόμα και το άγχος είναι από τους παράγοντες που κάνουν το πρόσωπό μας να φαίνεται ταλαιπωρημένο και κουρασμένο. Αντίθετα, όταν φαινόμαστε ξεκούραστες, δείχνουμε πιο όμορφες ενώ ταυτόχρονα νιώθουμε και καλύτερα.

1.       Πριν πάτε για ύπνο, όσο αργά και να είναι, ενυδατώστε το πρόσωπό σας. Χρησιμοποιείστε την ενυδατική σας και μια κρέμα ματιών. Αξίζει να μείνετέ λίγα λεπτά ακόμα ξύπνια για να το κάνετε αυτό καθώς το πρωί θα νιώθετέ την επιδερμίδα σας πιο δροσερή και απαλή.

2.       Το επόμενο πρωί, κάντε κρύες κομπρέσες στα μάτια σας με παγωμένο νερό. Με αυτή τη διαδικασία τα μάτια σας δεν θα δείχνουν πρησμένα ή κουρασμένα. Οι κρύες κομπρέσες θα σας βοηθήσουν και με τους μαύρους κύκλους. Θα έχετε μια πιο δροσερή όψη και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το concealer σας μετά πολύ πιο εύκολα.

3.       Εκτός από το δέρμα στην περιοχή των ματιών όπου φαίνονται άμεσα τα σημάδια κούρασης, το εσωτερικό των ματιών πολλές φορές επίσης προδίδει την κούραση μας καθώς μπορεί το βλέμμα μας να φαίνεται θολό και κουρασμένο ή τα μάτια μας να είναι κόκκινα. Τα φυσικά δάκρυα είναι η ιδανική λύση για αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μετά που θα έχετε κάνει τις κρύες κομπρέσες έτσι ώστε τα μάτια σας να δείχνουν πιο ξεκούραστα από ποτέ.

4.       Κάντε ένα κρύο ντουζ. Η χαμηλή θερμοκρασία του νερού βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και επαναφέρει το ροδαλό χρώμα της επιδερμίδας. Εκτός από αυτό μας ξυπνάει και μας κάνει να νιώθουμε περισσότερη ενέργεια.

5.       Μετά που θα ξυπνήσετε, κάντε μια ενυδατική μάσκα προσώπου πριν χρησιμοποιήσετε το οποιοδήποτε προϊόν για το βάψιμό σας. Θα εντυπωσιαστείτε από την όψη της επιδερμίδας σας μετά από τη χρήση μιας τέτοιας μάσκας σε συνδυασμό με μια μάσκα ματιών.

Αφροδίτη Γερωνυμάκη 

(Photo by Aral Tasher on Unsplash)