Πώς να κάνεις το makeup σου να διαρκεί όλη την ημέρα μέσα στο καλοκαίρι


Τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για make up με διάρκεια

Το καλοκαίρι είναι μια πανέμορφη εποχή που μας φτιάχνει τη διάθεση: μπάνιο, διακοπές, χαλάρωση! Ένα από τα μειονεκτήματά του, όμως, είναι το γεγονός ότι όσο και να προσπαθήσουμε να προσέξουμε το makeup μας συνήθως καταλήγουμε να μην φαινόμαστε όπως θα θέλαμε, καθώς η ζέστη δεν μας ευνοεί ιδιαίτερα.

Παρακάτω θα δούμε μυστικά για να κάνουμε το makeup μας να διαρκεί περισσότερο και να δείχνουμε δροσερές και λαμπερές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

1.       Άρχισε μ' ένα καθαρό πρόσωπο

Τα φυσικά έλαια του προσώπου δεν αναμειγνύονται καλά με το νερό και το αποτέλεσμα είναι να ξεβαφόμαστε πολύ εύκολα. Αν πραγματικά θέλεις το makeup σου να διαρκέσει, άρχισε με ένα καθαρό πρόσωπο. Πλύνε το πρόσωπό σου με ένα σαπούνι ήπιου καθαρισμού. Έπειτα χρησιμοποίησε μια ενυδατική προσώπου και αφήσέ την να απορροφήθει για 5 λεπτά πριν βάλεις κάτι άλλο στο πρόσωπό σου.

2.       Χρησιμοποίησε ένα primer

Το primer το χρησιμοποιούμε για να "γεμίσουμε" τους πόρους μας, για να διορθώσουμε τις ατέλειές μας και βοηθάει το makeup μας να κρατήσει περισσότερο.

3.       Η κατάλληλη πούδρα και το makeup setting spray

Αφού έχεις χρησιμοποιήσει το primer, πρέπει έπειτα να χρησιμοποιήσεις την πούδρα που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου, έτσι ώστε να δώσεις μια ομοιόμορφη όψη στο πρόσωπό σου και να αφαιρέσεις όποια λιπαρότητα έχει απομείνει. Για να διαρκέσει το makeup σου, μπορείς να δοκιμάσεις κι ένα makeup setting spray. Με τη χρήση αυτού του spray, πριν ολοκληρώσεις το βάψιμό σου, “κλειδώνεις“ το μακιγιάζ και δίνει ένα πιο φυσικό τόνο σ' αυτό.

4.       Να είσαι σε ετοιμότητα

Όλα τα παραπάνω είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί τρόποι για να κρατήσουμε το makeup μας στη θέση του. Παρόλα αυτά πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένες για να διορθώσουμε τυχόν ατέλειες που προκύπτουν από παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Έχε, λοιπόν, πάντα μαζί σου ένα νεσεσέρ με όλα τα απαραίτητα όπως μαντιλάκια απορρόφησης λιπαρότητας, την πούδρα και το κραγιόν σου.

5.       Πρόσεξε τα χέρια σου

Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική με τα χέρια σου και να μην αγγίζεις διαρκώς το πρόσωπό σου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χέρια μας έχουν φυσική λιπαρότητα, η οποία μπορεί να μεταφερθεί στο πρόσωπό μας όταν το αγγίζουμε και να χαλάσει το βάψιμό μας.

 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας