4 λόγοι για τους οποίους σου κάνει καλό να μην φοράς εσώρουχο


Σε τι σε ωφελεί το να μην φοράς το εσώρουχο σου

Στις περισσότερες από εμάς η ιδέα του να μην φορέσουμε εσώρουχο ακούγεται περισσότερο σαν κάτι αστείο παρά σαν κάτι που θα μπορούσε να γίνει πράξη, αποδεικνύεται όμως πως το να μην φοράς εσώρουχο μπορεί να έχει αρκετά οφέλη για την υγεία σου.

Το να μην φοράς εσώρουχο στην καθημερινότητα σου σίγουρα είναι κάτι που θα σε δυσκολέψει και πιθανότατα δεν θα σε βολέψει, εάν δεις όμως τη λίστα με τα θετικά που μπορεί να έχει η «αποχή» από το εσώρουχο σου ίσως αλλάξεις γνώμη για τη συχνότητα που το φοράς όταν είσαι μόνη σου στο σπίτι σου φορώντας τις πιτζάμες σου, νυχτικό, t-shirt ή απολύτως τίποτα.

Αυτά είναι τα οφέλη στην υγεία μας εάν αποφασίσουμε να αποχωριζόμαστε το εσώρουχο μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

  • Προλαμβάνει την δημιουργία μυκήτων στην περιοχή του κόλπου καθώς επιτρέπει στην περιοχή να «παίρνει αέρα» και να μην συσσωρεύεται υγρασία η οποία μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα.
  • Είναι πιο δύσκολο να συγκαείς. Εάν είσαι fan των στενών εσωρούχων μπορεί να σε ωφελήσει να τα αποχωρίζεσαι ενίοτε έτσι ώστε να αποφεύγεται η τριβή και ο ερεθισμός της κολπικής περιοχής.
  • Μπορεί να μειώσει την κολπική οσμή. Η συγκεκριμένη μυρωδιά είναι απόλυτα φυσιολογική και συνήθως οφείλεται στον ιδρώτα και την κολπική υγρασία που δημιουργείται λόγω αυτού. Εάν βέβαια παρατηρήσεις πιο έντονη ή διαφορετική μυρωδιά από ότι συνήθως καλό θα ήταν να συμβουλευθείς τον γυναικολόγο σου.
  • Μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση σου καθώς αρκετοί άνθρωποι νιώθουν πιο σέξι όταν δεν φοράνε εσώρουχο ενώ θα μπορούσε να κάνει και τα πράγματα πιο kinky στο κρεβάτι με τον σύντροφο σου.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας