Πώς θα πεις αντίο στο φριζάρισμα των μαλλιών


Δεν μας φοβίζει λίγη βροχή, σωστά;

Υπάρχουν τα «καλά» του χειμώνα, που είναι το τζάκι, το χουχούλιασμα στον καναπέ με κουβέρτες για ταινίες, οι ζεστές σοκολάτες και πολλά ακόμα. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα του χειμώνα που θα προτιμούσαμε να μην υπάρχουν, όπως οι ασταμάτητες βροχές και τα φριζαρισμένα μαλλιά που πάνε «πακέτο» με αυτές. Μην σας πιάνει πανικός όμως, λύσεις υπάρχουν και θα τις βρείτε όλες παρακάτω.

Πριν σας πούμε οτιδήποτε, να σας εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει το φριζάρισμα (newsflash: όχι δεν σας μισεί το σύμπαν): Η κάθε μια από τις τρίχες στα μαλλιά μας (και στο σώμα αλλά δεν θα ασχοληθούμε με αυτές) αποτελείται από λέπια. Τα λέπια αυτά μοιάζουν πολύ με εκείνα του ψαριού σε πολύ μικρότερη κλίμακα ή ακόμα καλύτερα, μοιάζουν με τις παγιέτες σε ένα φόρεμα. Όταν όλα είναι γυρισμένα προς την ίδια πλευρά και στέκονται flat το αποτέλεσμα είναι λείο. Όταν λοιπόν τα λέπια είναι ανασηκωμένα ή είναι μπερδεμένη η φορά τους ή εντελώς γυρισμένη αντίθετα, τότε το αποτέλεσμα είναι το γνωστό σε όλους μας φριζάρισμα. Τα μαλλιά που έχουν μεγαλύτερη τάση είναι τα πολύ ξηρά, τα σγουρά και τα βαμμένα μαλλιά γιατί οι άκρες τους είναι οι πιο ευαίσθητες.

Τι κάνει λοιπόν τα μαλλιά μας να φριζάρουν; Ουσιαστικά, οτιδήποτε χαλάει τη φορά ή τη στάση από το κάθε λέπι. Η αφυδάτωση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Μην έχοντας αρκετή υγρασία, τα λέπια της τρίχας ανασηκώνονται. Ένας ακόμα παράγοντας όμως είναι και η υγρασία. Όταν υπάρχει υπερβολική υγρασία στην ατμόσφαιρα, η δομή της τρίχας αλλάζει με αποτέλεσμα να ανασηκώνονται και πάλι τα λέπια. Η καταστροφή της τρίχας στην άκρη είναι ένας ακόμα λόγος καθώς τα λέπια δεν έχουν τη σωστή δομή. Τέλος, το συνεχές ή λάθος χτένισμα επίσης προκαλούν φριζάρισμα.

Διάβασε τη συνέχεια στο : Unique By Ermes

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας