Πώς θα οργανώσεις τη βαλίτσα των διακοπών σου

travel

Η οργάνωση της βαλίτσας θέλει τρόπο και όχι κόπο! 

Έφτασε η πολυπόθητη ώρα για τις διακοπές σας και δεν γνωρίζετε πως να χωρέσετε όλα τα πράγματα που θέλετε να πάρετε στη βαλίτσα; Τα πράγματα είναι απλά. Για να οργανώσουμε σωστά την βαλίτσα μας δεν χρειάζεται να έχουμε άγχος. Το πρώτο βήμα και το πιο σημαντικό είναι να γράψουμε μια λίστα με όλα εκείνα που πραγματικά θα χρειαστούμε και θα φορέσουμε στις διακοπές.

Διαλέξτε ρούχα που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ και άνετα παππούτσια. Σημασία έχει να απολαύσετε τις βόλτες για αυτό μην πάρετε μαζί σας τα κομμάτια της ντουλάπας σας που δεν είναι άνετα. Φροντίστε να σκεφτείτε από πριν τους συνδυασμούς των ρούχων που θα κάνετε ώστε να εξοικονομήσετε χώρο.

Aφού τελειώσετε με αυτά, εμπιστευτείτε τις ακόλουθες συμβουλές και φτιάξτε την καλύτερη βαλίτσα.

Κάντε ρολό τα ρούχα σας. Με αυτή τη κίνηση θα εκμεταλλευτείτε κάθε εκατοστό της βαλίτσας σας. Όσον αφορά στα εσώρουχα σας, αφού τα κάνετε ρολό και τα φυλάξετε σε ένα σακουλάκι, βάλτε το σακουλάκι μέσα στα παππούτσια σας.

Αρχίστε να βάζετε τα ρούχα σας στη βαλίτσα ξεκινώντας από τα μπλουζάκια. Τα παχύτερα ρούχα σας όπως είναι τα jackets,τα τζιν και τα φορέματα, τοποθετήστε τα ανοιχτά πάνω από τα άλλα ρούχα. Η κίνηση είναι απλή: Ένα ρούχο οριζόντια, ένα ρούχο κάθετα και διπλώνουμε. Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή μέχρι να βάλετε όλα τα ρούχα μέσα στη βαλίτσα.
Αποφύγετε να πάρετε μαζί σας τις μεγάλες συσκευασίες των προϊόντων περιποιήσης. Υπάρχουν 2 λύσεις. Στη πρώτη περίπτωση μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα που χρησιμοποιείτε σε travel size και στην δεύτερη να αποθηκεύσετε λίγη ποσότητα από τα προϊόντα που επιθεμείτε να πάρετε μαζί σας σε μικρότερα μπουκαλάκια. Για να προλάβετε τις ανεπιθύμητες διαρροές, πριν κουμπώσετε τα μπουκαλάκια, εφαρμόστε και μια πλαστική μεμβράνη, έτσι ώστε να είστε βέβαιες ότι κανένα υγρό δεν θα λερώσει τα ρούχα σας.

Διάβασε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας