Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό τραπεζάκι για το καθιστικό σου


5 tips για να διαλέξεις το τραπεζάκι σαλονιού που ταιριάζει στον χώρο σου

Η επιλογή για το τραπεζάκι του σαλονιού σας μπορεί να σας φαίνεται εύκολη η υπόθεση. Ωστόσο χρειάζεται να εξετάσετε κάποιους σημαντικούς παράγοντες πριν πραγματοποιήσετε την αγορά σας για να διαλέξετε το καταλληλότερο για την διακόσμηση του χώρου σας.

Προσοχή στο ύψος του τραπεζιού

Αν επιθυμείτε να διασφαλίσετε την ανέση, προσπαθήστε το ύψος του τραπεζιού να μην ξεπερνάει το ύψος των καναπέδων σας ή να είναι τουλάχιστον δυο εκατοστά χαμηλότερο απο τα καθισματά σας. Διαφορετικά θα περιορίσετε το χώρο σας.

Το μήκος του τραπεζιού

Ανάλογη σημασία με το ύψος έχει και το πλάτος του τραπεζιού το οποίο πρέπει επίσης να έχει το σωστό μήκος σε σχέση με το πλάτος του καναπέ σας. Ιδανικά  το τραπεζάκι σας πρέπει να καλύπτει τα δυο τρίτα του μήκους του καναπέ σας.

Το κατάλληλο σχήμα για το τραπεζάκι σας

Υπάρχει τεράστια ποικιλία σε τραπεζάκια. Εκτός από το χρώμα θα βρείτε και τραπεζάκια σε διαφορετικά σχήματα. Το μόνο που χρειάζεται να ελέγξετε είναι τα εκατοστά που απέχει απο τον καναπέ σας ώστε να είναι βολικό το τραπεζάκι. Τα σχήματα που μπορείτε να επιλέξετε είναι τετράγωνα, οβάλ που είναι ιδιαίτερη τάση και τα στρογγυλά τραπεζάκια. Για να βρείτε το ιδανικό πλάτος τραπεζιού, μετρήστε το μήκος μεταξύ του καναπέ σας και της βάσης της τηλεόρασης και αφαιρέστε 106 εκατοστα. Με αυτό το τρόπο θα υπάρχει ευελιξία στον χώρο σας.

Διάβασε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr

 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας