Πόσο συχνά πρέπει να ξυριζόμαστε σύμφωνα με τους δερματολόγους;

girl

Όλα όσα πρέπει να προσέξουμε

Το αιώνιο πρόβλημα που βασανίζει όλες τις γυναίκες ήδη από την αρχή της εφηβείας τους, δεν είναι άλλο από τις τρίχες. Και όταν λέμε τρίχες, εννοούμε εκείνες στα πόδια, στο μπικίνι, στις μασχάλες και στην κοιλιά που έχουν βαλθεί να κάνουν κυρίως τις καλοκαιρινές μας μέρες, δύσκολες και σαφώς πιο κουραστικές. Το αιώνιο πρόβλημα λοιπόν, συνοδεύεται και από ένα αιώνιο ερώτημα: «Πόσο συχνά επιτρέπεται να ξυριζόμαστε;».

Σύμφωνα με την άποψη των δερματολόγων, δεν υπάρχει πρόβλημα να ξυρίζουμε την περιοχή του μπικίνι, τα πόδια και τις μασχάλες κάθε μέρα, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Ωστόσο, σημαντική προϋπόθεση αποτελεί το γεγονός, να γίνεται με σωστό τρόπο δηλαδή με το να ξυρίζουμε τις τρίχες μας προς μια κατεύθυνση και χωρίς να τραυματίζουμε το δέρμα μας. Δεν αποτελεί κάτι το ανθυγιεινό ή βλαβερό για το δέρμα μας.

Υπάρχει μόνο μια παράμετρος που όλες πρέπει να προσέξουμε. Αν στα πόδια μας υπάρχουν ανοιχτές πληγές ή γρατζουνιές πρέπει να αποφεύγουμε να ξυρίζουμε τα συγκεκριμένα σημεία καθώς ενδέχεται να μολυνθούν ή να μεγαλώσουν οι πληγές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr

 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας