Πόσο κακό κάνει η μόδα στο περιβάλλον;

Photo by Christian Fregnan on Unsplash

Η Stella McCartney εξηγεί γιατί τα ρούχα πρέπει να σχεδιάζονται με διαφορετικό τρόπο

Η Stella McCartney στηρίζει την καμπάνια του ιδρύματος Ellen MacArthur που σκοπεύει να ενημερώσει και να βοηθήσει -μεταξύ άλλων-την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Η σχεδιάστρια χαρακτήρισε τη βιομηχανία της μόδας ως «επιβλαβή» τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί ένας καινούργιος τρόπος σχεδιασμού και παραγωγής ρούχων ώστε να φοριούνται για περισσότερο καιρό αλλά και να ανακυκλώνονται ώστε να μην επιβαρύνεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε από το ίδρυμα MacArthur η βιομηχανία της μόδας επιβαρύνει το περιβάλλον περισσότερο από τις διεθνείς αεροπορικές πτήσεις αλλά και τη ναυτιλία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, μάλιστα, λιγότερο από το 1% των υλικών που χρησιμοποιούνται για ρούχα ανακυκλώνεται για να φτιαχτούν καινούρια ρούχα. Επιπλέον, κάθε ένα δευτερόλεπτο πετιούνται στον κόσμο τόσα ρούχα όσο χωράνε σε ένα απορριμματοφόρο, ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι τα 15 τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί ότι ένα ρούχο φοριέται 36% λιγότερο πριν καν φθαρεί.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr