Πως να πετύχεις το natural look στο βάψιμό σου

natural + look

Το καλοκαίρι προσπαθούμε να πετύχουμε το τέλειο natural look και να αναδείξουμε κυρίως τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας, γιατί δεν είναι μόνο τα ρούχα μας που θέλουμε να είναι δροσερά και ανάλαφρα, αλλά και το βάψιμό μας. Είναι η εποχή κατά την οποία η ζέστη δεν μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε πολλά προϊόντα κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό. Με τα παρακάτω 5 απλά βήματα μπορείς να πετύχεις το ιδανικό natural look και να φαίνεσαι δροσερή, περιποιημένη και σχεδόν άβαφη.

1. Είναι απαραίτητο πριν αρχίσεις το βάψιμό σου να έχεις καθαρίσει το πρόσωπό σου. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, κάποια μάσκα ή ένα scrub προσώπου για να είναι η επιδερμίδα σου λεία και απαλή. Μετά από αυτό, βάλε την ενυδατική σου και μια κρέμα ματιών και περίμενε μέχρι να απορροφηθούν καλά από το δέρμα σου.

Tea Tree 3 in 1 Wash Scrub Mask, The Body Shop, €11.25

Tea Tree 3 in 1 Wash Scrub Mask, The Body Shop, €11.25

2. Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσεις το concealer σου για τους μαύρους κύκλους και για να καλύψεις τις μικρές ατέλειες του προσώπου σου. Έπειτα, χρησιμοποίησε μια κρέμα BB και μια πούδρα πολύ ελαφριάς υφής επάνω απ' αυτήν. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν που είναι πούδρα και make up μαζί.

Κρέμα με αντηλιακή προστασία, Avon True: Summer Skin Cream

Κρέμα με αντηλιακή προστασία, και χρώμα, Avon True: Summer Skin Cream

3. Το καλοκαίρι συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ρουζ που αφήνει μια ηλιοκαμένη όψη στο δέρμα αλλά για το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε με αυτή τη διαδικασία θα ήταν πιο κατάλληλο να χρησιμοποιούσαμε ένα ρουζ σε μια "ζεστή" απόχρωση για να έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Baked Range Powder no 905, MD Professionnel

Baked Range Powder no 905, MD Professionnel

4. Πριν αρχίσεις να βάφεις τα μάτια σου σιγουρέψου ότι βρίσκεσαι σε φυσικό φωτισμό έτσι ώστε να είσαι σίγουρη για το πώς θα φαίνεται το αποτέλεσμα μετά. Χρησιμοποίησε σκιές σε γήινες αποχρώσεις και άφθονη μάσκαρα. Απόφυγε να χρησιμοποιήσεις κάποιο μολύβι ματιών καθώς τονίζει ιδιαίτερα έντονα τα μάτια.

Σκιά ματιών σε φυσικό μπεζ, Mac, 18,50€

Σκιά ματιών σε φυσικό μπεζ, Mac, 18,50€

5. Για να πετύχεις το τέλειο natural look στο βάψιμό σου πρέπει να χρησιμοποιήσεις και το κατάλληλο κραγιόν. Επέλεξε ένα κραγιόν που είναι πολύ κοντά στο φυσικό χρώμα των χειλιών σου και το οποίο έχει μεγάλη διάρκεια. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα διάλεξε και το αντίστοιχο χρώμα σε μολύβι χειλιών, θυμήσου όμως ότι δεν πρέπει να βγεις πολύ έξω από τις γραμμές των χειλιών σου αφού κάτι τέτοιο δείχνει τελείως αφύσικο.

Aδιαφανές κραγιόν με απόλυτα ματ υφή, Lipstick Matte 415, Inglot, €11,01

Aδιαφανές κραγιόν με απόλυτα ματ υφή, Lipstick Matte 415, Inglot, €11,01