Πως να περιποιηθείς το σώμα σου μετά από την έκθεση στον ήλιο!

περιποιηθείς το σώμα σου

Είναι πολύ σημαντικό να περιποιηθείς το σώμα σου τόσο πριν από την έκθεσή σου στον ήλιο όσο και μετά. Το να αφιερώσεις λίγο χρόνο παραπάνω στον εαυτό σου αφού επιστρέψεις από την παραλία, θα λειτουργήσει ευεργετικά για την όψη της επιδερμίδας σου αλλά και για τη διάθεσή σου.

1. Αφιέρωσε λίγο περισσότερο χρόνο στο μπάνιο σου. Όταν επιστρέψεις από την παραλία ξεκίνα την περιποίησή σου με ένα scrub σώματος για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Συνέχισε κάνοντας ένα ντουζ με ένα αφρόλουτρο με δροσερό άρωμα έτσι ώστε μόλις βγεις από το μπάνιο να αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου δροσερή και λαμπερή.

Αφρόλουτρο Φροντίδας Αναζωογόνηση με φύκη από τη Μεσόγειο και θαλάσσια μεταλλικά στοιχεία, Le Petit Marseillais

Αφρόλουτρο Φροντίδας Αναζωογόνηση με φύκη από τη Μεσόγειο και θαλάσσια μεταλλικά στοιχεία, Le Petit Marseillais

2. Ενυδάτωσε το δέρμα σου όσο περισσότερο μπορείς. Χρησιμοποίησε την αγαπημένη σου κρέμα σώματος και με κυκλικές κινήσεις άπλωσέ την σε όλο το σώμα σου μέχρι να απορροφηθεί εντελώς. Ενώ το κάνεις αυτό άπλωσε μια μάσκα θρέψης στα μαλλιά σου έτσι ώστε να γλυτώσεις χρόνο.

Κρέμα Σώματος Silky Nourishment, Dove

Κρέμα Σώματος Silky Nourishment, Dove

3. Αναφορικά με την περιποίηση του προσώπου σου, φρόντισε να κάνεις ένα scrub προσώπου πριν πας στην παραλία. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να απορροφήσει η επιδερμίδα σου το αντηλιακό. Όταν επιστρέψεις από την παραλία, ξέπλυνε το πρόσωπό σου και χρησιμοποίησε ένα υγρό καθαρισμού. Έπειτα κάνε μια ενυδατική μάσκα και θα μείνεις άφωνη από το πόσο δροσερό και λαμπερό θα είναι το πρόσωπό σου.

Scrub ήπιας απολέπισης, Apivita

Scrub ήπιας απολέπισης, Apivita

4. Ακόμα και αν έχεις κάνει πεντικιούρ την αμέσως προηγούμενη μέρα είναι πιθανό τα πέλματά σου να δείχνουν ταλαιπωρημένα και σκληρά όταν επιστρέφεις από την παραλία. Μετά του ντούζ χρησιμοποίησε μια ελαφρόπετρα για να τρίψεις τις πατούσες σου. Έπειτα άπλωσε αρκετό body butter σε αυτές. Το βούτυρο σώματος είναι πολύ πιο ενυδατικό από τις απλές κρέμες και θα βοηθήσει τα πόδια σου να είναι ενυδατωμένα και μαλακά.

Mango Body Butter, Body Shop (5€)

Mango Body Butter, Body Shop (5€)

5. Πιες πολύ νερό! Δεν είναι σημαντικό να είναι ενυδατωμένος ο οργανισμός σου μόνο όταν είσαι στην παραλία αλλά και μετά, οπότε προσπάθησε να πίνεις αρκετό νερό. Μπορείς επίσης να καταναλώσεις τροφές όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά που όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις ενυδατωμένη αλλά και να πάρεις τις απαραίτητες για τον οργανισμό σου βιταμίνες.

Αφροδίτη Γερωνυμάκη