Πώς να διακοσμήσεις ένα μικρό μπαλκόνι

Balcony

Ιδέες για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι βρίσκεται μια ανάσα μακριά και η ανάγκη μας να βρισκόμαστε σε ανοιχτούς χώρους μεγαλώνει. Μπαλκόνια, ταράτσες και αυλές έχουν την τιμητική τους αφού οι διακοπές των περισσότερων από εμάς αργούν.

Πώς θα σου φαινόταν όμως να έφερνες το καλοκαίρι σπίτι σου; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ελάχιστα τετραγωνικά και καλή διάθεση. Παρακάτω θα βρεις ιδέες και tips για να διακοσμήσεις ή να ανανεώσεις το μικρό σου μπαλκόνι. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες και φέρε το καλοκαίρι σπίτι σου. Ωστόσο, αυτές οι συμβουλές αφορούν και τους τυχερούς που έχουν μεγαλύτερους εξωτερικούς χώρους.

Δώσε σημασία στα πράσινα φυτά: Καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι, κάνε την εμπειρία πιο ευχάριστη, καλύπτοντας στρατηγικά τον μικρό σου χώρο με λουλούδια και φυτά που αγαπάς. Τα φυτά δίνουν αέρα ανανέωσης στο μπαλκόνι σου, προσφέρουν μια δροσερή ατμόσφαιρα, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, και σου χαρίσουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα σε κάποιον ευρωπαϊκό κήπο.

Δημιούργησε ένα μοτίβο στο πάτωμά σου: Οι μικροί χώροι είναι το ιδανικό μέρος για να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη. Μη φοβηθείς να προσθέσεις «έντονα κομμάτια» που προορίζονται για μεγαλύτερους χώρους. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις τα πλακάκια, τότε θα σου προτείναμε να αγοράσεις ένα χαλί με έντονα και χαρούμενα μοτίβα. Τα χαλιά στους εξωτερικούς χώρους είναι η μεγαλύτερη τάση που επικρατεί στο εξωτερικό. Ήρθε η ώρα να τη φέρεις στο μπαλκόνι σου και να αλλάξεις εντελώς το στιλ του.

Βάλε σε προταιρεότητα την άνεση του χώρου σου: Καλά είναι όλα τα διακοσμητικά, όμως το σημαντικότερο πράγμα είναι ο χώρος σου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Συνεπώς, αγοράσε άνετα μαξιλαράκια, μαξιλάρες, καναπεδάκια, αρωματικά κεριά και ό,τι άλλο πιστεύεις ότι θα συμβάλλει στη χαλάρωση σου.

Φτιάξε τις δικές σου κατασκευές: Σίγουρα γνωρίζεις τον δικό σου χώρο καλύτερα από εμάς. Άσε, λοιπόν, τη φαντασία σου ελεύθερη να οραματιστεί τι πραγματικά χρειάζεσαι εκεί. Εμπιστεύσου τις δυνάμεις σου και δημιούργησέ το μόνη. Προτίμησε να φτιάξεις μικρές κατασκευές που θα εξυπηρετούν το μπαλκόνι σου και διακόσμησε αυτές με έντονα χρώματα. Αυτόματα το μπαλκόνι σου θα αποκτήσει άλλη αξία.

Προτίμησε ένα μικρό τραπέζι: Αν θέλεις να έχεις ένα άνετο και στιλάτο μπαλκόνι μπορείς να ακολουθήσεις τη μόδα που επικρατεί στο εξωτερικό και να εντάξεις στο χώρο σου ένα μικρό τραπέζι που θα έχει χώρο για έναν άνθρωπο μόνο. Σε αυτή τη γωνιά του σπιτιού, τα μεγάλα έπιπλα δεν έχουν θέση. Αντικατέστησε τα, λοιπόν, με μικρότερα ή προτίμησε τις κατασκευές που κλείνουν και φυλάσσονται κάπου αλλού.

Χρησιμοποίησε και τους τοίχους: Άν δεν έχεις χώρο για τα φυτά σου στο μπαλκόνι, αγόρασε όμορφες γλάστρες και κρέμασε αυτές στον τοίχο. Πρόσθεσε και άλλα διακοσμητικά, όπως πινακάκια, ποτιστήρια και ράφια με σκοπό να εκμεταλλευτείς κάθε εκατοστό.

Μη φοβηθείς την απλότητα: Ποτέ μην υποτιμήσεις τη δύναμη των πτυσσόμενων καρεκλών με το ξύλινο τραπεζάκι. Πρόσθεσε μια μεγάλη γλάστρα με το αγαπημένο σου φυτό και το μπαλκόνι σου θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί το καλοκαίρι.

                               

Πηγή φωτογραφιών: Pinterest

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας