Πως να αντιμετωπίσεις το κάψιμο από το ήλιο με αγνά υλικά!


Το κάψιμο συμβαίνει κάθε καλοκαίρι σε πολλές από εμάς και κάνουμε ότι μπορούμε για να φανεί πιο ανώδυνο.Αν λοιπόν τώρα που γύρισες από τις ανακάλυψες πως έχεις γίνει κόκκινη σαν τον αστακό, ηρέμησε έχουμε λύση και για αυτό! Διάβασε πια γιατροσόφια σου προτείνουμε και αντιμετώπισε το κάψιμο με το καλύτερο τρόπο!

1.Πατάτες

Ναι καλά διάβασες! Η εφαρμογή της πατάτας αποτελεί μία από τις πιο κοινές θεραπείες για την ανάπλαση συ δέρματος. Απλώς κόψε μία πατάτα, ανακάτεψε την μέχρι να γίνει πολτός, άπλωσε την στην καμμένη περιοχή και άστη να στεγνώσει. Αφού την ξεβγάλεις με κρύο νερό, θα νιώσεις σίγουρα πολύ καλύτερα.

2. Μαγειρική σόδα

Λίγη μαγειρική σόδα μέσα στο χλιαρό σου μπάνιο είναι επίσης μια πολύ καλή λύση για τα εγκαύματα από τον ήλιο. Η σόδα εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας σου, και αυτόματα απομακρύνει τον οποιονδήποτε πόνο από έγκαυμα που μπορεί να νιώθεις.

3. Γιαούρτι

Είναι κλασική επιλογή αφού όλοι έχουμε ένα γιαούρτι στο ψυγείο. Σε ανακουφίζει από το κάψιμο και οι βιταμίνες που έχει βοηθούν το δέρμα να επανέλθει στη φυσιολογική του όψη χωρίς να ξεφλουδίσεις.

4. Καλαμποκάλευρο

Εάν το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να έχεις σχετικά με το έγκαυμα σου, είναι το τρίψιμο στα ρούχα, τότε το καλαμποκάλευρο ίσως αποτελεί λύση για σένα. Εφάρμοσε το στην ερεθισμένη περιοχή και αυτό θα την ενυδατώσει και θα την θεραπεύσει σχεδόν αυτόματα.