Πρόσωπο χωρίς ρυτίδες: Τι πρέπει να κάνεις;

πρόσωπο + ρυτίδες

Όσο μεγαλώνουμε η επιδερμίδα μας χάνει την ελαστικότητά της και οι ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτό είναι αναπόφευκτο για όλες τις γυναίκες, όμως τα καλά νέα είναι πως με τη σωστή περιποίηση και προστασία μπορούμε να εμποδίσουμε την εμφάνιση πολλών ρυτίδων και να έχουμε μια λαμπερή επιδερμίδα.

1. Προστατευτείτε από την ηλιακή ακτινοβολία: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ειδικά χωρίς το κατάλληλο αντηλιακό ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να δημιουργήσει κηλίδες στην επιδερμίδα και να το κάνει πιο ευαίσθητο.

2. Μην ξεχνάτε την βιταμίνη C: Καταναλώστε αρκετά φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθάει στη διατήρηση του κολλαγόνου και μας βοηθάει να έχουμε πάντα λαμπερό και νεανικό δέρμα.

3. Κοιμηθείτε 7-8 ώρες: Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που κοιμούνται κατά μέσο όρο 5 ώρες το βράδυ έχουν διπλάσιες ρυτίδες από όσες κοιμούνται 8 ώρες.

4. Μειώστε τη ζάχαρη: Η κατανάλωση ζάχαρης όχι μόνο θα αυξήσει τα κιλά σας αλλά θα αυξήσει και το σάκχαρο στο αίμα που οδηγεί σε διάφορα προβλήματα υγείας. Η ζάχαρη, όμως, μπορεί να ‘κολλήσει’ στο κολλαγόνο, μια διαδικασία που συντελεί στη μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και την εμφάνιση ρυτίδων.

5. Προτιμήστε τρόφιμα πλούσια σε ω-3 λιπαρά: Τα ω-3 λιπαρά εμποδίζουν την καταστροφή των κυττάρων και θεωρούνται ιδανικά για τη μείωση των ρυτίδων. Προτιμήστε γεύματα με σολωμό, αντζούγιες, λιναρόσπορο και καρύδια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr