Ποιο χρώμα κραγιόν να επιλέξεις ανάλογα με την επιδερμίδα σου

κραγιόν+ επιδερμίδα

Το κραγιόν είναι ένα από τα βασικά προϊόντα που χρησιμοποιείς για το βάψιμό σου και μέσα στη μεγάλη ποικιλία που υπάρχει πρέπει να ξέρεις ποιο να διαλέξεις και ποιο είναι το χρώμα εκείνο που ταιριάζει με την επιδερμίδα σου.

Η κατάλληλη απόχρωση ενός κραγιόν μπορεί να έχει διπλή χρήση καθώς χρησιμοποιώντας το μπορείς είτε να συμπληρώσεις όμορφα το καθημερινό σου βάψιμο είτε να κάνεις μια εντυπωσιακή βραδινή εμφάνιση.

Για να καταφέρεις να έχεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα, λοιπόν, πρέπει να έχεις και μια γενικότερη εικόνα των αποχρώσεων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το βάψιμό σου συνολικά. Παρακάτω μπορείς να βρεις ποια χρώματα κραγιόν να επιλέξεις για να αναδείξεις περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

1. Εάν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα το ιδανικό χρώμα κραγιόν για εσένα είναι το ανοιχτό ροζ και οι nude αποχρώσεις. Χρησιμοποίησε ένα ρουζ σε αποχρώσεις του ροζ ή ακόμα και του ροδακινί και παίξε με τα διάφορα χρώματα αναφορικά με τις σκιές που θα χρησιμοποιήσεις για τα μάτια σου.

2. Στην περίπτωση που έχεις σταρένια επιδερμίδα τα χρώματα για εσένα είναι τα ζεστά ροζ και τα λεγόμενα berry shades. Ένα ρουζ σε μπρονζέ απόχρωση θα απογειώσει το βάψιμό σου και φρόντισε να τονίσεις τα μάτια σου χρησιμοποιώντας ένα μολυβάκι ματιών.

3. Προσπάθησε να αποφύγεις τις αποχρώσεις του καφέ και του μοβ εάν έχεις αρχίσει το καλοκαιρινό σου μαύρισμα και επέλεξε ένα κραγιόν στις αποχρώσεις του κοραλί και του σκούρου ροζ. Για το υπόλοιπο βάψιμό σου χρησιμοποίησε σκιές σε γήινες αποχρώσεις και βάλε αρκετή μάσκαρα.

4. Οι πλέον κατάλληλες αποχρώσεις για εσένα που έχεις σκούρα επιδερμίδα είναι εκείνες του κόκκινου. Επέλεξε λοιπόν ένα κραγιόν σε βαθύ κόκκινο χρώμα και μην τονίσεις πολύ βάψιμό σου στην περιοχή των ματιών σου.

 

Αφροδίτη Γερωνυμάκη