Ποιο είναι το κατάλληλο φόρεμα για εσένα ανάλογα με τον σωματότυπό σου

dress2-1

Τα φορέματα είναι από τα αγαπημένα ρούχα όλων των γυναικών καθώς μπορούν να αναδείξουν την θηλυκότητα, να τονίσουν τα σωστά σημεία του σώματος και να κρύψουν τυχόν ατέλειες. Το να βρεις το κατάλληλο φόρεμα για εσένα ανάλογα με τον σωματότυπό σου είναι ιδιαίτερα σημαντικό και βάση αυτού μπορείς να βρεις και άλλα είδη ρούχων που σου ταιριάζουν.

1. Εάν έχεις σωματότυπό κλεψύδρα αυτό σημαίνει ότι έχεις λεπτή μέση και καμπύλες. Το σωστό φόρεμα για εσένα πρέπει να είναι στενό στη μέση, δοκίμασε λοιπόν ένα wrap dress με έντονο μπούστο. Ένα φόρεμα τέτοιου είδους θα τονίζει τη μέση σου και θα αναδεικνύει τα πόδια σου.

2. Στην περίπτωση που έχεις σωματότυπο μήλο χρειάζεσαι ένα φόρεμα που να τονίζει τους ώμους σου και τα πόδια σου. Επέλεξε ένα shift dress που είναι το πλέον κατάλληλο για εσένα και θα σε βοηθήσει να καλύψεις τυχόν ατέλειες. Φρόντισε να διαλέξεις ένα τέτοιο φόρεμα το οποίο να έχει και το ιδανικό μήκος έτσι ώστε να αναδείξεις τα πόδια σου.

3. Εάν δεν έχεις καμπύλες και η μέση σου είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με τους γοφούς σου αυτό σημαίνει ότι έχει σωματότυπο μπανάνα και χρειάζεσαι ένα φόρεμα το οποίο θα τονίζει τα πιο λεπτά σημεία του σώματός σου έτσι ώστε οι γοφοί σου να φαίνονται πιο καμπυλωτοί. Ένα side-cutout φόρεμα είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα καθώς θα σε βοηθήσει να βγάλεις προς τα έξω τον πιο θηλυκό εαυτό σου.

4. Το να έχεις σωματότυπο αχλάδι σημαίνει ότι πρέπει να προτιμήσεις ένα φόρεμα που θα σε βοηθήσει να καλύψεις τυχόν ατέλειες στην περιοχή των γοφών. Ένα φόρεμα το οποίο θα ισορροπεί το πώς δείχνει το σώμα σου τονίζοντας το από τη μέση και πάνω είναι η κατάλληλη επιλογή για εσένα. Τα λεγόμενα fit-and-flare dresses, δηλαδή τα φορέματα τα οποία πέφτουν σε ανοιχτή γραμμή είναι εκείνα τα οποία κολακεύουν το σώμα σου πολύ.