Ποια είναι τα απαραίτητα εργαλεία για το βάψιμό σου

εργαλεία + βάψιμο

Το καθημερινό μας βάψιμο γίνεται όλο και πιο περίπλοκη διαδικασία καθώς συνεχώς βλέπουμε διαφορετικά εργαλεία για το βάψιμό μας χωρίς να ξέρουμε όμως ποια από αυτά είναι απαραίτητα και ποια όχι. Παρακάτω μπορείς να βρεις ποια είναι τα πινέλα και τα εργαλεία που πραγματικά χρειάζεσαι και γιατί.

1.       Το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι για το βάψιμό σου είναι ένα ειδικό βουρτσάκι για το foundation. Ένα τέτοιο βουρτσάκι όχι μόνο θα σε βοηθήσει να δώσεις μια αψεγάδιαστη όψη στο πρόσωπό σου αλλά σε βοηθάει να αφήνεις και τους πόρους σου να αναπνέουν αφού η χρήση του αποτρέπει τη μεταφορά βακτηρίων και λιπαρότητας από τα χέρια μας στο πρόσωπο.

 

brush

Πινέλο Lock-it Edge Foundation Brush, Κat Von D, Sephora

2.       Ένα άλλο βουρτσάκι που είναι απαραίτητο είναι εκείνο που χρησιμοποιούμε για την πούδρα. Με τη χρήση ενός τέτοιου εργαλείου χρησιμοποιούμε λιγότερο προϊόν και καταφέρνουμε ένα ποιο φυσικό αποτέλεσμα. Προτιμήστε ένα βουρτσάκι από φυσική τρίχα για να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

radiant

Powder Brush, Radiant ( 22€)

3.       Το βουρτσάκι που χρησιμοποιούμε για το ρουζ είναι ακόμη ένα εργαλείο που πρέπει να υπάρχει στο νεσεσέρ μας. Επιλέξτε ένα βουρτσάκι του οποίου η τρίχα να έχει μια μικρή κλίση και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείται το ρουζ μέχρι το ύψος του αυτιού.

2-brush

Blusher Blush, Body Shop (9,75€)

4.       Οι σκιές ματιών είναι από τα προϊόντα με τα οποία μπορούμε να γίνουμε πολύ δημιουργικές και για να μπορέσουμε να τις χρησιμοποιήσουμε χρειαζόμαστε ένα blending brush. Ένα τέτοιο βουρτσάκι θα σε βοηθήσει τόσο στο να αναμείξεις διαφορετικές σκιές μεταξύ τους όσο και για να τις χρησιμοποιήσεις σωστά και ομοιόμορφα στα βλέφαρά σου.

3-brush

MUA E10 Precision Eye Blending Brush(3,99 €)

5.       Οι βλεφαρίδες με έντονη καμπύλη είναι από τα πιο θηλυκά χαρακτηριστικά που αξίζει να τονίσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Ένα ψαλιδάκι για βλεφαρίδες είναι, λοιπόν, ότι χρειαζόμαστε για να το καταφέρουμε αυτό. Χρησιμοποίησέ το πριν από τη μάσκαρά σου και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

inglot

Ψαλίδι για βλεφαρίδες BM, Inglot (8,00€)

6.       Από τα πλέον απαραίτητα εργαλεία για το βάψιμό μας είναι και το πινέλο χειλιών. Επέλεξε ένα με ιδιαίτερα λεπτή τρίχα και χρησιμοποίησέ με τα κραγιόν σου. Ένα βουρτσάκι τέτοιου είδους θα σε βοηθήσει να δώσεις πιο προσεγμένο σχήμα στα χείλη σου και ακριβώς όσο όγκο χρειάζεσαι.

lip

Πινέλο χειλιών, Mac (24,50€)

7. Τέλος, μη ξεχάσεις να βάλεις στο νεσεσέρ σου κι ένα πινέλο που θα σε βοηθήσει να απλώσεις το concealer στα μάτια σου. Επίλεξε ένα flat πινέλο για μεγαλύτερη ακρίβεια στην εφαρμογή.

concealer

Precision Concealer Brush #5, Smashbox, Galerie De Beaute, (15,20€)

Αφροδίτη Γερωνυμάκη